Επιλύεται το θέμα με τους Ρώσους τουρίστες

Προς επίλυση φαίνεται να βαίνει το θέμα με τους Ρώσους τουρίστες που έχουν μείνει στην Κύπρο μετά την πτώχευση του πρακτορείου εκδρομών “Λαμπιρίντ”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) Άκη Βαβλίτη. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Βαβλίτης ανέφερε ότι από τους 400 Ρώσους τουρίστες που είχαν έρθει στην Κύπρο με το “Λαμπιρίντ”, οι μισοί έχουν ήδη αναχωρήσει πριν ή και μετά από την πτώχευση της εταιρείας.

“Οι περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες του Λαμπιρίντ μένουν κυρίως στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου. Οι περισσότεροι έχουν κάμει διευθετήσεις με τα ξενοδοχεία που ήταν και προηγουμένως. Μερικοί έχουν φύγει από τα ξενοδοχεία όπου έμεναν και πήγαν σε άλλα πιο φθηνά και έκαμαν άλλες προσωπικές διευθετήσεις”, είπε ο κ. Βαβλίτης. Οι ξενοδόχοι, σημείωσε, έχουν συμπεριφερθεί σωστά προς αυτούς τους τουρίστες αφού τους έκαναν ειδικές τιμές. Αξίζει να σημειωθεί, συνέχισε, ότι μερικοί Ρώσοι έχουν ασφάλεια οι ίδιοι άρα έχουν κάμει τις δικές τους διευθετήσεις.

Στο μεταξύ, ανέφερε ο κ. Βαβλίτης, η Λαμπιρίντ έχει ασφάλεια όμως κανένας δεν ξέρει τι καλύπτει αυτή η ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι όλοι οι Ρώσοι τουρίστες έχουν έρθει σε επαφή με τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία για την αναχώρηση τους. Μερικοί θα μείνουν να κάνουν τις διακοπές τους και μετά θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ είπε στο ΚΥΠΕ ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό μας από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου δεδομένου ότι η απώλεια των 10 χιλιάδων θέσεων θα πληρωθεί από άλλους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Πλήγμα, σημείωσε, μπορεί να υποστούν κάποιοι ξενοδόχοι που δεν έχουν πληρωθεί από τη Λαμπιρίντ. Ο κ. Βαβλίτης είπε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο αφού μετά την πτώχευση του Λαμπιρίντ έχουν μείνει εκεί γύρω στις 8-10 χιλιάδες τουρίστες διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στα νησιά. Κι εκεί, συμπλήρωσε, υπάρχει συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε οι τουρίστες να επιστρέψουν ασφαλείς στη χώρα τους.

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου