Αύξηση τουριστών από Βρετανία

Αισιόδοξοι είναι οι ξενοδόχοι ως προς την ροή του τουριστικού ρεύματος στις επόμενες ημέρες, δεδομένης και της αύξησης τουριστών που παρατηρείται από την Αγγλική αγορά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Χάρη Λοϊζίδη.  Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης είπε πως “αυτή την στιγμή, όπως είναι τα δεδομένα τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά παρόλο που κάποιες τουριστικές περιοχές εξακολουθούν να έχουν μειωμένη κίνηση – Λεμεσός, Πόλη Χρυσοχούς και Λάρνακα, με Πάφο, ελεύθερη Αμμόχωστο, Αγία Νάπα και Πρωταρά να πηγαίνουν πολύ καλά".

Το ευχάριστο, σημείωσε, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι Αγγλοι παρουσιάζονται με αυξημένο πρόσημο. “Είναι κάτι που λέγαμε ότι η βρετανική αγορά έφθασε τον πάτο και απ ΄εδώ και πέρα θα αρχίσει να πηγαίνει προς τα πάνω. Ηταν μια αγορά του 1,5 εκ. που στην συνέχεια έπεσε στις 900.000 και υπολογίζουμε ότι φέτος θα αρχίσει σιγά-σιγά να ανακάμπτει”, πρόσθεσε. Για την ρωσική αγορά συνεχίζουν να είναι θετικά τα πράγματα αλλά όχι όπως τα αναμέναμε, είπε ο κ. Λοϊζίδης. “Υπάρχει μια αύξηση του 12-15% αλλά λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ουκρανία δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι το πού θα καταλήξει”, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, η ξενοδοχειακή βιομηχανία εργοδοτεί αυτή την στιγμή 20.000 κόσμο εκ των οποίων 6.300 είναι κοινοτικοί και οι υπόλοιποι 13.700 περίπου είναι Κύπριοι. “Το θέμα ότι προσλαμβάνονται άνεργοι οι οποίοι δεν είναι και ειδικευμένοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και τους εκπαιδεύουν οι ξενοδόχοι και πιάνουν δουλειά είναι σημαντικό. Κατά  τους τελευταίους 16 μήνες διαφοροποιήθηκε ο συσχετισμός στον αριθμό των Κύπριων που εργοδοτούνται σε σύγκριση με τους κοινοτικούς. Είναι τεράστια η διαφορά”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι υπάρχουν επαρχίες που δεν έχουν άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους. “Ιδιαίτερα στην Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο τα ξενοδοχεία ζητούν από τα τοπικά γραφεία εργασίας να στείλουν ανέργους και τους λένε ότι δεν υπάρχουν Κύπριοι άνεργοι στον τομέα αυτό αλλά έχουμε σε άλλες επαρχίες αλλά και σε άλλες ειδικότητες. Οπότε αρχίσαμε τώρα και προσλαμβάνουμε ανέργους από άλλες ειδικότητες τους οποίους προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε. Αυτός είναι ο στόχος για να περιορίσουμε κάπως την ανεργία”, είπε.  Σημείωσε ότι πέρσι προσλήφθηκαν 3.000 Κύπριοι αμέσως μετά το Γιούρογκρουπ ενώ στην συνέχεια προσλήφθηκαν άλλοι 3.000, οι 1.000 ήταν με το σχέδιο του Γραφείου Εργασίας και οι 2.000 εκτός του Γραφείου.

Δειτε Επισης

Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Επιτροπή Τουρισμού: Διαπιστώνει μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας