Le Meridien: Το 75% περνά στην Emerald

Το Διοικητικό Συμβούλιο της C.C.C. Tourist Enterprises Public Company Ltd κάτοχος του 50% των εκδομένων μετοχών της L' Union Nationale (Tourism and Sea Resorts) Ltd, ιδιοκτήτριας του Le Meridien Limassol Spa & Resort, ανακοίνωσε ότι έχει υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης με την Emerald Coast Properties Ltd η οποία κατέχει το υπόλοιπο 50% των εκδομένων μετοχών της L' Union με βάση το οποίο:

Το μετοχικό κεφάλαιο της L' Union θα αυξηθεί κατά περίπου €52,5 εκατομμύρια με έκδοση μετοχών προς την Emerald (και ταυτόχρονη αποποίηση των δικαιωμάτων της CCCT) ο αριθμός και η κατηγορία των οποίων θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες που θα αξιολογηθούν με αναφορά μεταξύ άλλων στην οικονομική κατάσταση της L' Union κατά τον ουσιώδη χρόνο και ειδικότερα των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της (η «Μετοχική Κεφαλαιακή Αναδιάρθρωση»).

Με την ολοκλήρωση της Μετοχικής Κεφαλαιακής Αναδιάρθρωσης η Emerald θα κατέχει τουλάχιστο 75% συν μία μετοχή από τις συνολικά εκδομένες μετοχές της L' Union.

Το προϊόν έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εξόφληση όλου του τραπεζικού χρέους της L' Union προς την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι η CCCT θα διατηρήσει ένα Διοικητικό Σύμβουλο στο Διοικητικό Συμβούλιο της L' Union. Εξάλλου, η CCCT θα έχει το δικαίωμα εντός περιόδου μεταξύ τριών έως έξι ετών από την ολοκλήρωση της Μετοχικής Κεφαλαιακής Αναδιάρθρωσης να αυξήσει το ποσοστό της στη L' Union στο 50% μέσω νέας έκδοσης μετοχών.
 

Αυξημένες ανάγκες για κεφαλαιουχικές δαπάνες για την ανακαίνιση του ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Le Meridien Limassol Spa & Resort θα χρηματοδοτηθούν μέσω του μετόχου πλειοψηφίας (Emerald).

Με την έναρξη των ανακαινίσεων ολόκληρο το τραπεζικό χρέος της L' Union θα εξοφληθεί πλήρως.
Το σκεπτικό για το Μνημόνιο εδράζεται κυρίως στους εξής παράγοντες:

1. Στη διαπίστωση του Διοικητικού Συμβουλίου της L' Union ότι για να καταστεί το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα ως ένα από τα πιο πολυτελή και ανταγωνιστικά στην Ανατολική Μεσόγειο ο προϋπολογισμός για την ανακαίνιση θα πρέπει να είναι αρκετά αυξημένος από ότι είχε αρχικά τεθεί με τη Συμφωνία που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2014 και για την οποία έγινε τότε σχετική ανακοίνωση, και

2. Στην ανάγκη για εξάλειψη του τραπεζικού χρέους, τόσο λόγω της επιβάρυνσης που αυτό φέρει στα αποτελέσματα της μονάδας, όσο και στην μακροχρόνια δέσμευση κονδυλίου αποπληρωμής κεφαλαίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της CCCT θεωρεί ότι η Συμφωνία θα έχει σημαντικό όφελος προς την CCCT και τους μετόχους της αφού:

i. Η αξία του ποσοστού της CCCT στη L' Union (παρά τη μείωση του ποσοστού) θα αυξηθεί λόγω του ότι η έκδοση κεφαλαίου θα γίνει σε σημαντικά αυξημένη τιμή.

ii. Η προοπτική κερδοφορίας θα ενισχυθεί δραστικά λόγω (α) της αύξησης του εύρους της ανακαίνισης κάτι που θα καταστήσει την μονάδα άκρως ανταγωνιστική, και (β) της ελαχιστοποίησης των χρηματοοικονομικών εξόδων.

iii. Η προοπτική πληρωμής μερίσματος (τόσο σε μέγεθος όσο και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα) γίνεται επίσης πολύ πιο θετική λόγω της αναμενόμενης αύξησης της κερδοφορίας αλλά και της μη ύπαρξης κεφαλαιουχικών πληρωμών έναντι του τραπεζικού χρέους.

Από την πράξη αυτή αναμένεται να προκύψει λογιστικό κέρδος ύψους περίπου €3 εκ. (το ακριβές ποσό θα μπορεί να υπολογιστεί μόνο μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας). Η ολοκλήρωση της Μετοχικής Κεφαλαιακής Αναδιάρθρωσης η οποία θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων από τη λήψη των οποιωνδήποτε απαραίτητων εγκρίσεων από τα τραπεζικά ιδρύματα έχει συμφωνηθεί να γίνει εντός 90 ημερών από την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης.

 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση