Powered by

Σύνδεσμος Μαρίνων Κύπρου: Πυρά σε κυβέρνηση για ανεπίλυτα προβλήματα

Υπέρ της δημιουργίας της Μαρίνας της Πάφου τάσσεται ο Σύνδεσμος Μαρίνων Κύπρου. Την ίδια ώρα ωστόσο, επικρίνει με έντονο τρόπο το γεγονός ότι η κυβέρνηση σπεύδει την τελευταία στιγμή να εγκρίνει τη δημιουργία της, και ενώ χρονίζοντα προβλήματα των υφιστάμενων μαρίνων δεν έτυχαν της δέουσας προσοχής και η επίλυσή τους δεν προωθήθηκε.

«Το παράξενο αλλά προφανές στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι μερικές μέρες πριν την αλλαγή κυβέρνησης «τρέχουν» να λύσουν ένα ζήτημα που εκκρεμεί χρόνια, ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού και Υφυπουργείο Ναυτιλίας που είναι τα αρμόδια για ανάπτυξη και λειτουργία Μαρίνων στην Κύπρο δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα ουσιώδη προβλήματα λειτουργίας των υφιστάμενων Μαρίνων παρά τις συνεχείς μας έγγραφες εκκλήσεις» αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Μαρίνων Κύπρου.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Συνδέσμου:

Αναφερόμαστε στο θέμα της δημιουργίας Μαρίνας στην Πάφο, πρόταση που εκκρεμεί για πάρα πολλά χρόνια και με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού θα υποβάλει πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο έγκρισης δημιουργίας της Μαρίνας Πάφου, στις 8 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή εν μέσω της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη νέας κυβέρνησης. Ως Σύνδεσμος Μαρίνων τασσόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις υπέρ της δημιουργίας της Μαρίνας Πάφου, γιατί μόνο με πολλές επιλογές σε όλη την ακτογραμμή της Ελεύθερης Κύπρου θα προσελκυστούν σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό καθιστώντας την Κύπρο ελκυστικό Ναυτικό προορισμό. Το παράξενο αλλά προφανές στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι μερικές μέρες πριν την αλλαγή κυβέρνησης «τρέχουν» να λύσουν ένα ζήτημα που εκκρεμεί χρόνια, ενώ το Υφυπουργείο Τουρισμού και Υφυπουργείο Ναυτιλίας που είναι τα αρμόδια για ανάπτυξη και λειτουργία Μαρίνων στην Κύπρο δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα ουσιώδη προβλήματα λειτουργίας των υφιστάμενων Μαρίνων παρά τις συνεχείς μας έγγραφες εκκλήσεις. Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι προ μερικών εβδομάδων με επιστολή, απάντησαν επίσημα προς τον Σύνδεσμο μας σχετικά με τα χρονίζοντα αιτήματα και προβλήματα, υπογραμμένη από  δύο Υφυπουργούς αναφέροντας συγκεκριμένα ότι : (βλέπε συνημμένη επιστολή)

«Τα αιτήματα σας απαιτούν ενδελεχή και ολιστική προσέγγιση και επειδή σε λίγους μήνες εκπνέει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης σας καλούμε να τα υποβάλετε εκ νέου στην νέα κυβέρνηση»

Αυτή η καθόλα ατυχής και αντιδεοντολογική επίσημη απάντηση δύο Υφυπουργών (με την νέα προσφιλή έκφραση «ολιστική προσέγγιση...) θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση την αντικειμενικότητα και αξιοπιστία των δύο Υφυπουργών και αποδεικνύει ότι δυστυχώς το κράτος μέχρι την εκπνοή της θητείας  της Κυβέρνησης λειτουργεί κατά το δοκούν με προφανείς στόχους που δεν εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον.

Ως Σύνδεσμος Μαρίνων καλούμε τον Υφυπουργό να ενημερώσει τον Σύνδεσμο έστω και την υστάτη για την πρόταση προς το Υ.Σ. ώστε να προβλεφθούν πρόνοιες που επιλύουν τα ουσιώδη προβλήματα ανάπτυξης και λειτουργίας Μαρίνων.

Δειτε Επισης

Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι
Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025
Ο χάρτης των ξενοδοχείων της Κύπρου-Η κατάταξη, η δυναμικότητα, η γεωγραφική κατανομή και η... αδειοδότηση
Άρχισε η διαδικασία ανανέωσης αδειών εγγραφής αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων-Όλες οι πληροφορίες