Royal Caribbean: Πιάνει λιμάνι στη Λεμεσό και αγκυροβολεί στην Κύπρο

Τα πλάνα της για δημιουργία γραφείου στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Όμιλος Royal Caribbean, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο. 

Το γραφείο θα εδρεύει στη Λεμεσό και θα υποστηρίζει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Έχουμε καλλιεργήσει μια απίστευτα στενή σχέση με τις κυπριακές αρχές τα τελευταία χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας ανοίγοντας ένα γραφείο στη Λεμεσό», δήλωσε η Ruth Marshall, Vice President, International General Counsel & Managing Director, Royal Caribbean Group.

«Η Κύπρος συνεχίζει να κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία ναυτιλιακά μητρώα παγκοσμίως και διαθέτει ένα καλά εδραιωμένο κέντρο ναυτιλίας και διαχείρισης πλοίων. Η κυπριακή κυβέρνηση μάς έχει παράσχει ανεκτίμητη βοήθεια και είμαστε ενθουσιασμένοι που αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο από την Κύπρο», πρόσθεσε.

 

Έρχεται το πρώτο εξάμηνο
Το άνοιγμα γραφείου στην Κύπρο ακολουθεί τον πρώτο εμπορικό απόπλου της εταιρείας από το λιμάνι της Λεμεσού τον Ιούλιο του 2021. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη μοναδική και ιδιαίτερη σχέση που καλλιεργήθηκε μεταξύ της Royal Caribbean Group, της κυπριακής κυβέρνησης και των αρχών τα τελευταία χρόνια, να οικοδομήσουν μια αξιόπιστη μακροπρόθεσμη δραστηριότητα κρουαζιέρας για την Κύπρο, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Ομίλου Royal Caribbean στη χώρα, η εταιρεία θα προχωρήσει σε εγγραφή του Spectrum of the Seas υπό την κυπριακή σημαία.

Στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι ως δημοφιλής προορισμός, η Κύπρος υποδέχτηκε περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες το 2019. «Με δύο αεροδρόμια, ένα στη Λάρνακα και ένα στην Πάφο, το νησί βρίσκεται σε καλή θέση για να υποδεχτεί επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο», προστίθεται.Το γραφείο του Royal Caribbean Group έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το πρώτο εξάμηνο του 2023.

 

Μετατρέποντας την κρίση σε ευκαιρία
Χαιρετίζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του Ομίλου Royal Caribbean με την οποία ενημερώνει για τη δημιουργία γραφείου του Ομίλου στην Κύπρο, καθώς και για εγγραφή κρουαζιερόπλοιου στο Κυπριακό Νηολόγιο, και πιο συγκεκριμένα του πλοίου Spectrum of the Seas που από την περασμένη Παρασκευή έχει υψώσει την κυπριακή σημαία, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης υπογράμμισε ότι η απόφαση της εταιρείας αποτελεί απτό παράδειγμα του τρόπου που η Κυβέρνηση μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία. 

«Ως γνωστό, η Κύπρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσα από συντονισμένες προσπάθειες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Μεταφορών και Υγείας και το Υφυπουργείο Τουρισμού, είχαν διευκολύνει τον επαναπατρισμό και τις αλλαγές πληρωμάτων πέραν των 65000 ναυτικών ενώ εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία το Εθνικό Πρόγραμμα που υιοθετήσαμε για εμβολιαστική κάλυψη 40000 ναυτικών.  Τα πιο πάνω μαζί με την εξυπηρέτηση που προσφέραμε έβαλαν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας», επεσήμανε σχετικά ο κ. Δημητριάδης. 

Τόνισε ακόμα ότι η απόφαση της εταιρείας για δημιουργία μόνιμης έδρας στην Κύπρο, η οποία θα αποτελέσει το κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η εμπιστοσύνη που η εταιρεία έχει επιδείξει στην Κυπριακή Σημαία δημιουργούν προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, η οποία θα επιφέρει σημαντικά οφέλη τόσο για την Κυπριακή Ναυτιλία αλλά ευρύτερα και στην εδραίωση της Κύπρου ως κέντρο ποιοτικής κρουαζιέρας γεγονός που ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομία του τόπου.

«Η βελτίωση του ναυτιλιακού μας προϊόντος και η ενίσχυση των κινήτρων και της εξυπηρέτησης μας, όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται μέσα από την εθνική Στρατηγική “SEA Change 2030”, έχουν θέσει γερές βάσεις για ένα ευοίωνο μέλλον για την Κυπριακή Ναυτιλία.», σημείωσε καταληκτικά ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food