Powered by

Εδραιώνεται με νέες προσθήκες ξενοδοχείων ο Όμιλος Fattal στην Κύπρο

Εμπλουτίζεται η παρουσία του Ομίλου Fattal στην Κύπρο με νέες τουριστικές και ξενοδοχειακές προσθήκες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο, οι οποίες θα λειτουργήσουν εντός του 2023 και 2024.

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός όμιλος δραστηριοποιείται στο νησί από το 2017 και έχει δημιουργήσει δύο διαφορετικών τύπων ξενοδοχεία. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα resorts που δίδουν έμφαση στην έννοια του all-inclusive και στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Στη δεύτερη κατηγορία, ανήκουν τα ξενοδοχεία πόλης (boutique hotels) με το εμπορικό σήμα NYX. Πρόκειται για πιο lifestyle ξενοδοχεία με νεανική και δυναμική ατμόσφαιρα, που προσφέρουν την ευκαιρία στους λάτρεις της πόλης να βιώσουν μια πολυτελή διαμονή σε ιδανικές τοποθεσίες.

Διαβάστε ακόμα:

Atlas Pantou Co Ltd: Ανάληψη καθηκόντων από τον νέο CEO

Νέα εποχή για τη Maserati στην Κύπρο με την E-Cars Modena


Τα σχέδια για περαιτέρω επέκταση στην Κύπρο, ανέφερε στο InBusinessNews, ο managing director των Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean (μέλος του ομίλου Fattal), Roni Aloni.

Όπως υπέδειξε, οι νέες προσθήκες αφορούν τα εξής:

  • Την πρόσφατη αγορά του πρώην Samirana Hotel, το οποίο είναι ένα boutique hotel σε προνομιακή τοποθεσία στη Λάρνακα. Το νέο ξενοδοχείο θα έχει την επωνυμία Leonardo Boutique Larnaca, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης. Αναμένεται να επαναλειτουργήσει τον Μάρτιο του 2023 με τη φιλοσοφία που διέπει τα ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας.  
  • Ο Όμιλος Fattal πρόσφατα αγόρασε το Elias Latsi Resort συνολικής έκτασης 60.000 τ.μ. στην Πάφο. Με βάση το master plan του Ομίλου, μέχρι τον Μάιο του 2024 θα επαναλειτουργήσει ως village resort, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και πολλές δραστηριότητες για οικογένειες και παιδιά. Θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένες σουίτες  και δωμάτια με άμεση πρόσβαση στις πισίνες του ξενοδοχείου.
  • Τον Απρίλιο του 2023 θα ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο NYX lifestyle ξενοδοχείο στη Λεμεσό το οποίο θα αποτελείται από 191 δωμάτια. Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία, κοντά στον παραλιακό πεζόδρομο της μαρίνας, την παραλία και την παλιά πόλη της Λεμεσού. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει μπαρ-εστιατόριο στον τελευταίο όροφο με πισίνα και εξαιρετική θέα.

Σύντομα θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες ανακαίνισης του ακινήτου στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, το οποίο προορίζεται για να boutique hotel, υπό την επωνυμία NYX. Οι εργασίες είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας.
 

«Να μετατρέψουμε την Κύπρο σε ολόχρονο προορισμό»

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα τουρισμού στο νησί, ο Roni Aloni υπέδειξε ότι η Κύπρος είναι ένας εποχικός προορισμός, ο οποίος πρέπει να μετατραπεί σε ολόχρονο.

«Η Κύπρος είναι ένας εποχικός προορισμός, για τον οποίο όλοι πρέπει να εργαστούμε, ώστε να μετατραπεί σε ολόχρονο. Η στρατηγική του ομίλου μας περιλαμβάνει την παρουσία μας σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο, Λάτσι, Πρωταρά και Αγία Νάπα, έτσι ώστε να καλύπτουμε όλο το νησί, προσφέροντας ποικιλία επιλογών στους πελάτες μας», συμπλήρωσε.

Σχολίασε παράλληλα την προτίμηση που έχουν οι ισραηλινοί για διακοπές στην Κύπρο, καθώς την επιλέγουν επειδή η πτήση είναι πολύ σύντομη, αλλά κυρίως επειδή «λατρεύουν τον καιρό, τον πολιτισμό, το φαγητό και τους ανθρώπους».

«Με αυτά τα δεδομένα, εκτιμώ ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στην προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης

Ο Roni Aloni, υπογράμμισε ότι η Κύπρος έχει μεγάλες προοπτικές στον τομέα του τουρισμού, ειδικά μακροπρόθεσμα, και επίσης, περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης.

«Μέχρι το 2017 ο όμιλος Fattal δραστηριοποιόταν σε ξενοδοχεία πόλεως. Η επίσκεψή μας στην Κύπρο ήταν καθοριστική στην απόφασή μας να επενδύσουμε σε Resort ξενοδοχεία, διαθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε από τις ανάλογες επενδύσεις μας στο Ισραήλ. Ήμασταν πεπεισμένοι ότι η Κύπρος έχει τις δυνατότητες γι’ αυτού του είδους τις επενδύσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια, δυστυχώς, είχαμε να αντιμετωπίσουμε, τόσο τις επιπτώσεις του covid-19 όσο και του ρώσσο-ουκρανικού πολέμου, ωστόσο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τις κινήσεις μας στην Κύπρο και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη», επισήμανε. 

Ο Όμιλος Fattal

Ο όμιλος Fattal διαθέτει 250 ξενοδοχεία σε 19 χώρες και συγκεκριμένα, σε όλη την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, μετρώντας 50.000 δωμάτια και 40.000 υπαλλήλους. Από το 2017 ο όμιλος δραστηριοποιείται και στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)