Louis: Ο συμβιβασμός με ΕΚΚ για deal πώλησης ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον συμβιβασμό που επετεύχθη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου προχώρησε η Louis plc, αναφορικά με την έρευνά της για πιθανή παράβαση από την Louis άρθρου κανονισμού λόγω της καθυστέρησης τεσσάρων ημερών διατύπωσης δημόσιας ανακοίνωσης σχετικά με την υπογραφή στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 της συμφωνίας πώλησης πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Έχοντας υπόψη ότι συμβιβασμός με την ΕΚΚ δεν αποτελεί παραδοχή παράβασης άρθρου του κανονισμού και ότι με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται περισσότερα έξοδα, για την υπεράσπιση της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίων στη βάση, μεταξύ άλλων, των πιο πάνω γεγονότων, η εταιρεία θεωρεί τον συμβιβασμό απολύτως δικαιολογημένο.

Η συμφωνία τελούσε υπό την αίρεση της καταβολής της προκαταβολής σε εμπιστευματοδόχο τράπεζα και επίσης αριθμού άλλων προϋποθέσεων, οι οποίοι στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν άγνωστο αν θα πληρούνταν.

Η εταιρεία, από την υπογραφή της συμφωνίας, επιχείρησε άμεσα να συμφωνήσει με τους αγοραστές επί του κειμένου της δημόσιας ανακοίνωσης, η οποία θα έπρεπε να τύχει πρώτα της έγκρισης των τελευταίων, για την οποία απαιτήθηκε χρόνος.

Προστίθεται ακόμα ότι μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας, οι εξωτερικοί ελεγκτές της εταιρείας δεν είχαν ακόμη εκφράσει την γνώμη τους επί του λογιστικού αποτελέσματος, που η εταιρεία είχε προκαταρκτικά υπολογίσει.

«Δεν υπήρξε καμία διαρροή ή επιλεκτική ενημέρωση οποιουδήποτε προσώπου και η εταιρεία εξασφάλισε την εμπιστευτικότητα της συμφωνίας μέχρι της πρώτης ανακοίνωσης που έκανε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019», αναφέρεται σχετικά.

Η εταιρεία τονίζει ότι σε καμία χρονική στιγμή παρατηρήθηκε χειραγώγηση ή προσπάθεια χειραγώγησης της τιμής της μετοχής από οποιοδήποτε πρόσωπο και οποιοδήποτε τέτοιο πρόσωπο που είχε γνώση της συμφωνίας προέβη κατά τον ουσιώδη χρόνο σε οποιεσδήποτε αγορές ή πωλήσεις μετοχών της εταιρείας.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι η εταιρεία συμμορφώθηκε με τα διαδοχικά αιτήματα συλλογής πληροφοριών και έδωσε στην ΕΚΚ όλα τα έγγραφα και πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΕΚΚ στην έρευνά της.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ