ΣΕΚ: Στη νέα εταιρεία handler το πλεονάζον προσωπικό της LGS

InBusinessNews  04/10/2022 08:13
ΣΕΚ: Στη νέα εταιρεία handler το πλεονάζον προσωπικό της LGS

ΣΕΚ: Στη νέα εταιρεία handler το πλεονάζον προσωπικό της LGS

InBusinessNews  04/10/2022 08:13

Η νέα εταιρεία handler, ελληνικών συμφερόντων, που έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών της εταιρείας easyJet αναμένεται να απορροφήσει το προσωπικό που πλεονάζει από την εταιρεία LGS Handling Ltd, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Πέτρος Δημοσθένους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας στο Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη αναφορικά με την διαφορά που προέκυψε στα αεροδρόμια και τις ανησυχίες των εργαζομένων οι οποίοι είχαν κατέλθει και σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας το προηγούμενο Σάββατο.

Μια νέα εταιρεία handler αναμένεται να αναλάβει την εξυπηρέτηση της αεροπορικής εταιρείας easyJet καθώς και άλλων αεροπορικών εταιρειών. Την εταιρεία αυτή, που εκτελεί πολλές πτήσεις από αεροδρόμια της Βρετανίας πρωτίστως προς το αεροδρόμιο Πάφου αλλά και το αεροδρόμιο Λάρνακας εξυπηρετούσε μέχρι τώρα η εταιρεία LGS Handling Ltd που αναμένεται να απολύσει 70 εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Πάφου και άλλους 40 στο αεροδρόμιο Πάφου που πλεονάζουν.

Ο νέος handler ωστόσο, σύμφωνα με τον επαρχιακό γραμματέα της ΣΕΚ Πέτρο Δημοσθένους, έχει υποχρέωση, όπως τονίσθηκε και στην σημερινή σύσκεψη, να απορροφήσει το προσωπικό αυτό, με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από το Υπουργείο μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας