ΠΑΣΥΞΕ: Ζητά αμοιβαία επωφελή λύση για την Hermes Airports

InBusinessNews  30/09/2022 08:41
ΠΑΣΥΞΕ: Ζητά αμοιβαία επωφελή λύση για την Hermes Airports

ΠΑΣΥΞΕ: Ζητά αμοιβαία επωφελή λύση για την Hermes Airports

InBusinessNews  30/09/2022 08:41

Την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς λύσης ζητά ο ΠΑΣΥΞΕ με ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι η απόφαση για αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Hermes Airports, προκαλούν αναστάτωση και έντονη ανησυχία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία σε όλους τους τουριστικούς φορείς.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ξενοδόχων έρχεται σε συνέχεια των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν κατά την πρόσφατη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για τη διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων, Hermes Airports.

«Είναι κοινώς παραδεκτό ότι το πρόγραμμα της παροχής κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες, έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια αναβάθμισης της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω πολλών και νέων αεροπορικών εταιρειών και έχει βοηθήσει τα μέγιστα την τουριστική βιομηχανία, γεγονός που αποτυπώθηκε με αριθμούς και απτά αποτελέσματα το 2021 και το 2022», αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ.

Στη συνέχεια, απευθύνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις, «μακριά από λαϊκισμούς και υπονοούμενα, με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του τόπου και με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει, δε, ότι η πιθανότητα του ναυαγίου μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία του τόπου και ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων «έχει δώσει δύο πολύ υψηλής ποιότητας αεροδρόμια στον τόπο, για τα οποία όλοι είμαστε περήφανοι και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής και τουριστικής εμπειρίας που απολαμβάνουν όσοι τα χρησιμοποιούν και τυγχάνουν θετικού σχολιασμού από ξένους αερομεταφορείς».

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας