Πληρότητες κατά μέσο όρο μεταξύ 70%-75% στα ξενοδοχεία της Πάφου

InBusinessNews  26/09/2022 11:09
Πληρότητες κατά μέσο όρο μεταξύ 70%-75% στα ξενοδοχεία της Πάφου

Πληρότητες κατά μέσο όρο μεταξύ 70%-75% στα ξενοδοχεία της Πάφου

InBusinessNews  26/09/2022 11:09

Οι πληρότητες τον μήνα Σεπτέμβριο κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ του 70%- 75% στην επαρχία Πάφου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο Οκτώβριος θα κυμανθεί στις ίδιες πληρότητες με το Σεπτέμβριο με την μόνη διαφορά ότι το Σεπτέμβριο καταγράφηκε κίνηση από το Ισραήλ εξαιτίας των διακοπών που έχουν λόγω των θρησκευτικών εορτών ενώ τον Οκτώβριο η κίνηση θα στηριχτεί στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης  σημείωσε πως οι πληρότητες τόσο του Σεπτεμβρίου όσο και του Οκτωβρίου φέτος αναμένεται να κυμανθούν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Επεσήμανε πως το τελευταίο 15νθήμερο του Οκτωβρίου στην Αγγλία έχουν σχολικές διακοπές και αυτό πάντα φέρνει κάποια κίνηση από την Βρετανική αγορά στην Πάφο και ευρύτερα στην Κύπρο.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου είπε πως το Σεπτέμβριο κινήθηκαν με την αγγλική αγορά και ακολουθούν οι αγορές του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλες μικρότερες αγορές. Προσπάθεια μας, συνέχισε, είναι η ανάπτυξη και άλλων αγορών πέραν της Βρετανικής γιατί όπως διαφάνηκε δεν μπορείς να στηρίζεται μόνο σε μια αγορά.

Ακολούθως ο κ. Μιχαηλίδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού για ενημέρωση των νέων σχετικά με την απασχόληση στον τουρισμό χαρακτηρίζοντας την πολύ υποβοηθητική. Θέλουμε είπε οι νέοι να τύχουν ενημέρωσης στα σχολεία για τις δυνατότητες απασχόλησης τους στον τουρισμό και για τις προοπτικές ανέλιξης τους, αλλά και για τους όρους εργοδότησης τους στην βιομηχανία.

Η τουριστική βιομηχανία σημείωσε είναι από τις σημαντικότερες βιομηχανίες που μπορούμε να αναπτύξουμε και είναι οι βιομηχανίες που διαχρονικά είχαν καλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Πρέπει να αναπτύξουμε τεχνογνωσία για να είμαστε πιο επίκαιροι σ’ αυτά που προσφέρουμε, κατέληξε.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας