Powered by

Top Kinisis: Αύξηση κύκλου εργασιών και προοπτική κερδών το 2022

Σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατέγραψε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο κύκλος εργασιών της Top Kinisis Travel Public Limited. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος κατά την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 ανήλθε σε €4.189.737 και παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (2021: €708.033).

Το μικτό περιθώριο κέρδους του Συγκροτήματος (δηλαδή ο λόγος του Μικτού Κέρδους προς τον Κύκλο Εργασιών) κατά την εξαμηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 κυμάνθηκε στο 19,99% σε σύγκριση με 37,56% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

 

Τα έξοδα διαχείρισης του Συγκροτήματος ανήλθαν σε €864.584 σε σχέση με €655.154 της αντίστοιχης περσινής περιόδου παρουσιάζοντας μια αύξηση 32%, ενώ τα έξοδα πωλήσεων σε σχέση με τον κύκλο εργασιών αυξήθηκαν κατά 74.8% (από €83.112 το 2021 σε €145.318 το 2022). Τα έξοδα χρηματοδότησης του Συγκροτήματος παρουσίασαν μια αύξηση κατά 31.4%.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την εποχικότητα των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος, αλλά και την Πανδημία COVID-19 η οποία επηρέασε σημαντικά τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, κρίνει τα αποτελέσματα της παρούσας εξαμηνίας ικανοποιητικά.

Αναφορικά με τις προοπτικές του έτους, το Δ.Σ. εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με το 2021 και αν δεν επηρεαστούν αρνητικά τα αποτελέσματα το τελευταίο τρίμηνο του έτους λόγω πληθωρισμού που πιθανώς να επηρεάσει τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, τότε το συγκρότημα θα παρουσιάσει κέρδη.

Κυριότεροι κίνδυνοι και αβεβαιότητες

Οι δραστηριότητες του Συγκροτήματος επηρεάζονται από διάφορους κινδύνους και αβεβαιότητες. Οι πιο σημαντικές είναι ο πιστωτικός κίνδυνος, ο κίνδυνος ρευστότητας και ο κίνδυνος αγοράς που προκύπτει από δυσμενείς μετακινήσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια, καθώς και ο κίνδυνος δραστηριοτήτων.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»