Powered by

Έλενα Τάνου: Διερευνώ, στοχεύω, αξιοποιώ τις δυνατότητες

Οι προκλήσεις αυξάνονται, αλλά ταυτόχρονα ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο ένα και πιο σημαντικός, αναφέρει η Έλενα Τάνου, αντιπρόεδρος της Top Kinisis Public. Προσθέτει επίσης, ότι σήμερα η γυναίκα έχει μεγαλύτερη αναγνώριση, γι’ αυτό είναι σημαντικό στις προκλήσεις αυτές να δείξει τις πολλαπλές της ικανότητες. 

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η κ. Τάνου συμβουλεύει τις γυναίκες να επενδύσουν στις ψηφιακές τεχνολογίες, να εξοικειωθούν και να μη διστάσουν να επιδιώξουν, να κερδίζουν νέες εμπειρίες διαρκώς.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι μεγαλομέτοχοι των εισηγμένων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας 

Θερμομόνωση και φωτοβολταϊκά σε σπίτια: Τα πάντα για τις χορηγίες 

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας στον τουριστικό τομέα και τι έχετε εσείς προσθέσει στην εταιρεία σας;

Μετά από 38 χρόνια καριέρας στον τουριστικό τομέα, θεωρώ ότι η πιο σημαντική εμπειρία που έχω είναι να διαχειρίζομαι θέματα κρίσεων, τα οποία συνήθως προκύπτουν αναπάντεχα, από εξωγενής παράγοντες. Ηγούμαι έμπρακτα, δίνοντας το παράδειγμα και συστηματικά βγαίνοντας από το comfort zone μου.

Ποιος ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση;

Ο δυσκολότερος ρόλος είναι να παραμένει ο Οργανισμός μας στην πρωτιά. Μεγαλύτερη πρόκληση, οι κρίσεις το 2013 και ο covid-19 που η εταιρεία θα έπρεπε να βρει τρόπους να επιβιώσει. 

Σας επηρεάζει και πόσο η αρνητική κριτική;

Με στενοχωρεί στην αρχή, με προβληματίζει αμέσως μετά, με περίσκεψη ανασυγκροτούμαι και παλεύω πιο δυναμικά. Θεωρώ όταν δραστηριοποιείσαι σε πολλούς τομείς, εκτίθεσαι σε πολλές διαστάσεις, οπόταν είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν και αρνητικές κριτικές.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και το ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματίας/στέλεχος, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν μια δεκαετία;

Οι προκλήσεις αυξάνονται, αλλά ταυτόχρονα ο ρόλος της γυναίκας γίνεται όλο ένα και πιο σημαντικός. Σήμερα έχει μεγαλύτερη αναγνώριση, γι’ αυτό είναι σημαντικό στις προκλήσεις αυτές να δείξει τις πολλαπλές της ικανότητες.  

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Επιδίωξη της αριστείας, μεγιστοποίηση της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας για να αντιμετωπίσουμε τις ατέλειωτες προκλήσεις που προκύπτουν διαρκώς.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια άλλη γυναίκα η οποία τώρα κτίζει την καριέρα της ειδικά στον τομέα σας;

Να επενδύσει στις ψηφιακές τεχνολογίες, να εξοικειωθεί και να μη διστάσει να επιδιώξει να κερδίζει νέες εμπειρίες διαρκώς, όπως επίσης, να ενημερώνεται για τις τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς. Να είναι εξωστρεφής.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Μπορεί με το να αναθρέψει παιδιά υπεύθυνα, με κριτική σκέψη, με ήθος και αξίες. Μπορεί να εμπνεύσει τους γύρω της να γίνουν καλύτεροι, με coaching και mentoring. Να είναι η ίδια το παράδειγμα.

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Είμαι ανοιχτή να δεχτώ νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, οι οποίες κάθε φορά με ενδυναμώνουν και μου δίνουν την ευκαιρία ώστε να συλλέγω νέες σημαντικές εμπειρίες τις οποίες με τη σειρά μου διοχετεύω παρακάτω. Μου αρέσει να ενώνω τους ανθρώπους μέσα από τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις τους.    

Who is who

  • Σπούδασε Travel and Tourism Management στο Universite De Nancy.
  • Η πρώτη της δουλειά ήταν στο Cyprosun Holidays στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ακολουθεί ως σλόγκαν το «Να είσαι υπομονετικός γιατί εάν είσαι σωστός, ο τροχός θα γυρίσει με το μέρος σου».

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»