Στα φόρτε της η επιβατική κίνηση το τριήμερο 13-15 Αυγούστου

Περίπου 45 χιλιάδες επιβάτες, αφίξεις και αναχωρήσεις την ημέρα, αναμενόταν να διακινηθούν από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου το τριήμερο 13 – 15 Αυγούστου, ενώ θα πραγματοποιούνταν συνολικά 730 πτήσεις.

Εκπρόσωπος της Hermes Airports ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο Αύγουστος είναι περίοδος αιχμής και υπάρχει αυξημένη κίνηση στα κυπριακά αεροδρόμια, ενώ κατά το τριήμερο 13 – 15 του μήνα αναμενόταν να διακινηθούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, περίπου 45 χιλιάδες επιβάτες, αναχωρήσεις και αφίξεις.

Το τριήμερο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, 13, 14 και 15 Αυγούστου θα πραγματοποιούνταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας 510 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου θα γίνονταν 220 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις.

Σύμφωνα πάντα με την Hermes Airports η επιβατική κίνηση το φετινό καλοκαίρι είναι αυξημένη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο Ιούλιος έκλεισε με σχεδόν 1,2 εκατ. επιβάτες και στα δύο αεροδρόμια, δηλαδή Λάρνακα 800 χιλιάδες και Πάφο 400 χιλιάδες, που αντιστοιχεί στο 82% της κίνησης του Ιουλίου του 2019.

Ουσιαστικά ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος συνεχόμενος μήνας φέτος που η επιβατική κίνηση ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες, κάτι που είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2019, κάτι που η εταιρεία θεωρεί σημαντικό αν ληφθεί υπόψη ότι φέτος δεν υπάρχουν η ρωσική και η ουκρανική αγορά.

Σημειώνεται ότι οι χώρες από και προς τις οποίες ταξιδεύουν οι περισσότεροι επιβάτες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες, από σύνολο 38 χωρών με τις οποίες τα αεροδρόμια της Κύπρου έχουν απευθείας πτήσεις.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa