ΣΤΕΚ: Ζητά Προεδρική παρέμβαση για την ηχορύπανση

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί ο ΣΤΕΚ την σύγκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκτακτης σύσκεψης με τους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργεία, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τουριστικούς φορείς) ώστε να βρεθεί τρόπος πάταξης της παρανομίας που σχετίζεται με την ηχορύπανση.



Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι το πρόβλημα με την ηχορύπανση που δημιουργούν τα κέντρα αναψυχής και όχι μόνο, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και πλέον το διακύβευμα είναι το ίδιο το μέλλον του κυπριακού τουρισμού.

Ο ΣΤΕΚ εξηγεί ότι προειδοποίησε δεκάδες φορές για το συγκεκριμένο ζήτημα τα τελευταία χρόνια, τελευταία φορά, τον περασμένο Μάιο σε συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών. «Δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο μείζον πρόβλημα συνεχίζει να διαιωνίζεται αφού δεν λαμβάνονται οι απαιτούμενες τολμηρές αποφάσεις που απαιτούνται για πάταξή του από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ως επίσης και την τοπική αυτοδιοίκηση», αναφέρεται σχετικά.

 

Την ώρα που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια να ανταπεξέλθουν πολύ δύσκολων καταστάσεων, που προκάλεσε η πανδημία του COVΙD-19 και  απώλεια της ρωσικής αγοράς, ο κίνδυνος καταστροφής λόγω του θορύβου είναι ορατός.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η ηχορύπανση δημιουργεί πρόσκαιρα κέρδη για κάποιους αλλά η ζημιά που δημιουργείται στο τουριστικό μας προϊόν είναι πολλαπλάσια και θα έχει μακροχρόνιο αρνητικό αντίκτυπο για όλους. Άλλωστε, στην Κύπρο ξέρουμε από πρώτο χέρι πως άμα προλάβει και σου βγει το όνομα μετά πολύ λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις», τονίζει ο ΣΤΕΚ. «Ως ξενοδόχοι δεχόμαστε καθημερινά τα  έντονα παράπονα των τουριστών αλλά και των οργανωτών ταξιδιών και πολύ φοβόμαστε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα σύντομα θα αποτελέσει τη βασική αιτία απώλειας τουριστικών ροών προς τη χώρα μας», επισημαίνει ο Οργανισμός.

 

«Καθημερινά αναχωρούν από την Κύπρο δυσαρεστημένοι τουρίστες και η δυσφήμηση που κάνουν στο τουριστικό προϊόν της χώρας είναι τεράστια. Είναι λυπηρό την ώρα που γίνονται προσπάθειες για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και που άλλοι ανταγωνιστικοί προορισμοί επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, εμείς στην Κύπρο να μένουμε εκτεθειμένοι επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε ένα τέρμα στην ασύδοτη χρήση μεγαφώνων και όχι μόνο», υπογραμμίζει καταληκτικά ο ΣΤΕΚ.

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα