Το όραμα του νέου CEO της Cyprus Airways για την εταιρεία

InBusinessNews  01/06/2022 06:30
Το όραμα του νέου CEO της Cyprus Airways για την εταιρεία

Το όραμα του νέου CEO της Cyprus Airways για την εταιρεία

InBusinessNews  01/06/2022 06:30

Λόγω των απανωτών πληγμάτων που δέχεται η αγορά θα χρειαστούν περίπου έξι χρόνια για να ανακάμψει πλήρως ο τομέας των αερομεταφορών, εκτιμά ο νέος CEO της Cyprus Airways, Paul Sies, σημειώνοντας πως ο κλάδος πρέπει να ζήσει και να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, όποια και να είναι αυτή. 

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, o κ. Sies ξεδιπλώνει το όραμά του για την Cyprus Airways, τονίζοντας πως η εταιρεία έχει και θα πρέπει να έχει αδιαμφισβήτητα καθοδηγητικό ρόλο στην οικονομία της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμα: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Cyprus Airways o Paul Sies

Παράλληλα, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Κυβέρνηση, από την οποία, όπως αναφέρει, η Cyprus Airways αναμένει υποστήριξη, προκειμένου να μπορεί να «παίζει» με ίσους όρους, κατά την έκφρασή του, με τον ανταγωνισμό.

Αναλάβατε πρόσφατα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Cyprus Airways. Με ποιους στόχους και ποιο όραμα φιλοδοξείτε να ηγηθείτε της εταιρείας;

Μέσα στην επόμενη χρονικά περίοδο, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε το καλοκαιρινό μας δίκτυο και να προχωρήσουμε σε άμεσες πωλήσεις. Αυτή, είναι μια προτεραιότητα. Η μετά τον Covid-19 περίοδος, όπως και το σκηνικό πολέμου που επικρατεί τους τελευταίους δύο μήνες έκαναν τον καταναλωτή να συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες του, αλλά και τις προσδοκίες τους. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τον νέο καταναλωτή που δημιουργήθηκε. Αναβαθμίζοντας το προϊόν μας, αλλά και τις πωλήσεις μας, σε διάφορους προορισμούς, θα μας επιτρέψει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες.

Παράλληλα με όλα τα πιο πάνω, προσπαθούμε να επιβιώσουμε και με το θέμα της πανδημίας του Covid-19. Οι πιο πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, έλαβαν βοήθεια από τις κυβερνήσεις τους για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν. Η εταιρεία μας, δεν έλαβε καμία τέτοια οικονομική βοήθεια. Παράλληλα όμως, εκτιμούμε την βοήθεια που μας πρόσφεραν οι άνθρωποι μας. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας μας, που έβαλε πλάτη και τους ευχαριστούμε δημόσια.  

Κλείνοντας, αναμένουμε την υποστήριξη της κυπριακής κυβέρνησης, προκειμένου να μπορούμε να «παίζουμε» με ίσους όρους με τον ανταγωνισμό.

Πώς βλέπετε την παρουσία της Cyprus Airways μέσα στο έντονο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται, όπως είναι αυτό των αερομεταφορών;

Η αγορά των αερομεταφορών είναι μια πολύ απαιτητική, αλλά και παράλληλα ανταγωνιστική αγορά. Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτή την αγορά πρέπει να είναι βέβαιες ότι μπορούν να αφήσουν το αποτύπωμα τους και να μπορούν, παράλληλα, να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Μετά από 30 χρόνια στον χώρο των αερομεταφορών, μπορώ να πω ότι αυτό δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και μετά την πανδημία, οι απαιτήσεις του κοινού παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Κύπρο, πώς θα σκιαγραφούσατε την εικόνα του κλάδου των αερομεταφορών;

Ο καταναλωτής έχει αλλάξει. Η αγοραστική του συμπεριφορά, οι απαιτήσεις, αλλά και η ανάγκη για πληροφόρηση είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πώς θα συμπεριφερθεί ο καταναλωτής τα επόμενα χρόνια, συνεπώς, μόνο οι αεροπορικές εταιρείες είναι πρόθυμες να προσαρμόσουν το προϊόν τους προκειμένου να επιβιώσουν.

Η αγορά έχει ήδη συρρικνωθεί και ειδικότερα στα επαγγελματικά ταξίδια. Επομένως, τα επιχειρηματικά μοντέλα θα πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.

Η ανάκαμψη του τομέα

Τα τελευταία χρόνια ο τομέας έχει δεχθεί καίριο πλήγμα λόγω της πανδημίας, αλλά και προσφάτως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Πότε διαβλέπετε να επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς;

Θεωρώ πως λόγω όλων αυτών των απανωτών πληγμάτων που δέχεται η αγορά θα χρειαστούν περίπου έξι χρόνια για να ανακάμψει πλήρως ο τομέας.

Πρέπει να ζήσουμε και να προσαρμοστούμε σε αυτή την νέα πραγματικότητα όποια και να είναι αυτή. Το κλειδί είναι να είσαι αρκετά ευέλικτος και να προσαρμόζεσαι.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου, η οποία είναι μειωμένη; Έχετε κάποιο πλάνο για νέους προορισμούς και δρομολόγια, ώστε και η Cyprus Airways να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου για αύξηση της συνδεσιμότητας;

Η Cyprus Airways, επιστρέφει ως ο τοπικός αερομεταφορέας διασφαλίζοντας τη συνδεσιμότητα, τόσο των Κύπριων επιβατών όσο και για τις μεταφορές εμπορευμάτων. Ενώνει στα κύρια κομβικά αεροδρόμια, με τεράστιο όγκο διασυνδέσεων στην Ευρώπη, μέσω των κατάλληλων συνεργατών της.

Η Cyprus Airways έχει και θα πρέπει να έχει αδιαμφισβήτητα καθοδηγητικό ρόλο στην οικονομία της Κύπρου.

Οι προορισμοί με την μεγαλύτερη προοπτική 

Από τις αγορές που βρίσκονται ανάμεσα στο δικό σας πτητικό πρόγραμμα, ποιες εξ’ αυτών παρουσιάζουν το περισσότερο ενδιαφέρον και την μεγαλύτερη προοπτική, όσον αφορά την προσέλκυση τουριστών;

Σίγουρα, οι αγορές αυτές είναι του Τελ Αβίβ, της Βηρυτού, αλλά και της Αθήνας. Παράλληλα, θεωρώ η νέα συνδεσιμότητα με το Κάιρο μπορεί να είναι πολύ ευεργετική.

Στο προσεχές μέλλον, βασικοί κόμβοι όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Φρανκφούρτη θα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο.

Ποια είναι τα άμεσα πλάνα της Cyprus Airways που αφορούν την ανάπτυξη της εταιρείας;

Έχουμε προσθέσει δύο αεροσκάφη στον στόλο μας και έχουμε προσλάβει προσωπικό για αυτά τα αεροσκάφη.

Συνεπώς, αναπτυσσόμαστε συνεχώς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και να προσφέρουμε την συνδεσιμότητα της Κύπρου με πολλούς προορισμούς για να επισκεφθεί όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος το όμορφό μας νησί.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας