Κέντρα διασκέδασης: Αθετήθηκαν οι υποσχέσεις για στήριξη

Εξηγήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών θα ζητήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ύστερα από διαμαρτυρίες επιχειρήσεων διασκέδασης και διοργάνωσης εκδηλώσεων, ότι παρά τις υποσχέσεις, έλαβαν ελάχιστα για να καλύψουν τις ζημιές που υπέστησαν κατά την πανδημίας.

Στη συνεδρία της Επιτροπής της Τρίτη παρευρέθηκαν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κέντρων Διασκέδασης, ο Σύνδεσμος Τεχνικής Υποστήριξης Εκδηλώσεων και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διοργάνωσης Εκθέσεων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης Νίκος Βασιλείου οι επιχειρήσεις αυτές ζητούν ένα ποσό γύρω στα 2 με 2,5 εκατομμύρια για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Από αυτά το 30-40% αφορά τους μισθούς των εργαζομένων και τα υπόλοιπα αφορούν τρέχοντα έξοδα και ενοίκια για να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις εν ζωή. Πρόσθεσε ότι οι απώλειες των κλάδων ξεπερνούν τα 15-20 εκ. αλλά αυτό που ζητούν είναι το minimum που δικαιούνται και τα οποία είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Οικονομικών και δεν τήρησε την υπόσχεσή του. 

Όπως είπε στην Επιτροπή από τις 62 εβδομάδες που έμειναν οι επιχειρήσεις τους κλειστές υπολείπονται 32 εβδομάδες που δεν αποζημιώθηκαν και έλαβαν συνολικά 617 χιλιάδες ευρώ. Σημείωσε επίσης ότι πολλές από τις επιχειρήσεις έχουν ήδη γονατίσει και ότι επιχειρηματίας μπήκες τρεις μήνες φυλακή γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τις κοινωνικές ασφαλίσεις των υπαλλήλων του το 2021, λόγω μηδενικού εισοδήματος. Έκανε λόγο για κοροϊδία και εμπαιγμό.

Εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε στην Επιτροπή ότι οι δικαιούχες επιχειρήσεις που πληρούσαν τα κριτήρια έλαβαν το ποσό της στήριξής τους και σε περιπτώσεις που δεν το έλαβαν αυτό εξετάζεται ανά περίπτωση ξεχωριστά. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για προώθηση σχεδίων που αφορούν τις επιπτώσεις της πανδημίας λόγω και της κατάστασης με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ