ΣΤΕΚ κατά κέντρων αναψυχής για ηχορύπανση

Τη διαχρονική του θέση για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ηχορύπανσης, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο ΣΤΕΚ σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΚ τονίζει ότι η ηχορύπανση αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά  την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού μας προϊόντος και προσβάλλει την Κύπρο διεθνώς, δυσχεραίνοντας τις όποιες προσπάθειες για να καταστεί η χώρα ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός.

«Εδώ και χρόνια, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις γίνονται δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων από τους πελάτες τους σε σχέση με την ένταση του ήχου από νυχτερινά κέντρα που γειτνιάζουν με ξενοδοχειακές μονάδες. Τα τελευταία χρόνια γίνονται ατέρμονες συζητήσεις σε σχέση με τη μη εφαρμογή του νόμου για τον έλεγχο του ήχου στα κέντρα αναψυχής, χωρίς όμως να λαμβάνονται αποφάσεις για τις αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές για εκσυγχρονισμό του, που θα οδηγήσουν στην πάταξη της παρανομίας», επισημαίνει σχετικά.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, εάν θέλουμε η Κύπρος να θεωρείται ποιοτικός τουριστικός προορισμός πρέπει πάραυτα να γίνουν τέτοιες τροποποιήσεις στον σχετικό νόμο και κανονισμούς ώστε να καταστεί εφαρμόσιμη η νομοθεσία και να διενεργούνται οι σχετικοί έλεγχοι στα κέντρα αναψυχής.

«Χωρίς ημίμετρα, χωρίς άλλες αναβολές επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν για το εν λόγω θέμα. Αλλιώς ας ξεκινήσουμε να ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη σε όσους τουρίστες θα επισκεφθούν την χώρα μας και θα έρθουν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο», προειδοποιεί ο ΣΤΕΚ.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ