ΣΤΕΚ κατά κέντρων αναψυχής για ηχορύπανση

InBusinessNews  17/05/2022 14:29
ΣΤΕΚ κατά κέντρων αναψυχής για ηχορύπανση

ΣΤΕΚ κατά κέντρων αναψυχής για ηχορύπανση

InBusinessNews  17/05/2022 14:29

Τη διαχρονική του θέση για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ηχορύπανσης, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο ΣΤΕΚ σε πρόσφατη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΤΕΚ τονίζει ότι η ηχορύπανση αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που επηρεάζει αρνητικά  την ποιότητα του προσφερόμενου τουριστικού μας προϊόντος και προσβάλλει την Κύπρο διεθνώς, δυσχεραίνοντας τις όποιες προσπάθειες για να καταστεί η χώρα ένας ποιοτικός τουριστικός προορισμός.


«Εδώ και χρόνια, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις γίνονται δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων από τους πελάτες τους σε σχέση με την ένταση του ήχου από νυχτερινά κέντρα που γειτνιάζουν με ξενοδοχειακές μονάδες. Τα τελευταία χρόνια γίνονται ατέρμονες συζητήσεις σε σχέση με τη μη εφαρμογή του νόμου για τον έλεγχο του ήχου στα κέντρα αναψυχής, χωρίς όμως να λαμβάνονται αποφάσεις για τις αναγκαίες νομοθετικές αλλαγές για εκσυγχρονισμό του, που θα οδηγήσουν στην πάταξη της παρανομίας», επισημαίνει σχετικά.

Σύμφωνα με τον ΣΤΕΚ, εάν θέλουμε η Κύπρος να θεωρείται ποιοτικός τουριστικός προορισμός πρέπει πάραυτα να γίνουν τέτοιες τροποποιήσεις στον σχετικό νόμο και κανονισμούς ώστε να καταστεί εφαρμόσιμη η νομοθεσία και να διενεργούνται οι σχετικοί έλεγχοι στα κέντρα αναψυχής.

«Χωρίς ημίμετρα, χωρίς άλλες αναβολές επιβάλλεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν για το εν λόγω θέμα. Αλλιώς ας ξεκινήσουμε να ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη σε όσους τουρίστες θα επισκεφθούν την χώρα μας και θα έρθουν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο», προειδοποιεί ο ΣΤΕΚ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας