Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με ΞΕΕ ο ΠΑΣΥΞΕ

Δελτίο Τύπου  12/05/2022 13:55
Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με ΞΕΕ ο ΠΑΣΥΞΕ

Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με ΞΕΕ ο ΠΑΣΥΞΕ

Δελτίο Τύπου  12/05/2022 13:55

Μνημόνιο Αμοιβαίας Κατανόησης και Συνεργασίας υπόγραψαν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) και ο ΠΑΣΥΞΕ στις 6 Μαϊου, στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ. Το Μνημόνιο υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρη Λοϊζίδη και του Πρόεδρου του ΞΕΕ, Αλέξανδρο Βασιλικό.

Διευκρινίζεται ακόμα ότι για την εφαρμογή του Μνημονίου συστήθηκε Μικτή Επιτροπή εκπροσώπων των δύο οργανισμών.  

«Στο πλαίσιο αυτό που ενισχύει τη συνεργασία στους τομείς της αρμοδιότητας τους, ΠΑΣΥΞΕ και ΞΕΕ θα ανταλλάσσουν και τεχνογνωσία όσον αφορά στατιστικά στοιχεία στον τουρισμό, θέματα τουριστικής πολιτικής και νομοθεσίας, θεματικές μορφές τουρισμού, νέα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και έρευνα και εξελίξεις στην εθνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια τουριστική αγορά», αναφέρεται.

Επιπλέον οι δύο φορείς θα ενθαρρύνουν και θα αναπτύσσουν συνεργασία  σε τομείς όπως η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της τεχνολογίας, η διενέργεια επιστημονικών ερευνών και μελετών, καθώς και η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση με τη διοργάνωση κοινών εργαστηρίων και σεμιναρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, τα δύο μέρη θα ενθαρρύνουν τη συνεργασία τους εντός του πλαισίου της ΗOTREC, του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), καθώς και άλλων ευρωπαϊκών ή διεθνών οργανισμών που σχετίζονται με τον τουρισμό.

«Σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις και αβεβαιότητες, η συστηματική συνεργασία και οι πολυεπίπεδες συνέργειες, είναι ο δρόμος για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στον ξενοδοχειακό κλάδο, σε Ελλάδα και Κύπρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας