UNWTO: Επιταχύνει τη δράση του για το κλίμα ο τουριστικός τομέας

Ο αριθμός των υπογραφόντων στη Διακήρυξη της Γλασκώβης για την Κλιματική Δράση στον Τουρισμό ξεπέρασε τους 500, μόλις τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας ορόσημο στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP26, Νοέμβριος 2021).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσε ότι η Expedia Group, η Booking Holdings και η Condé Nast έχουν γίνει οι πιο πρόσφατοι υπογράφοντες, συμμετέχοντας μαζί με ενδιαφερόμενα μέρη όλων των μεγεθών και από κάθε τμήμα του τουριστικού τομέα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει ότι οι υπογραφές τριών από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα του τουρισμού να επιταχύνει τη δράση για το κλίμα σε κάθε επίπεδο και αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση τόσο των μεγάλων επιχειρήσεων όσο και των μικρών ενδιαφερόμενων μερών να εργαστούν προς έναν κοινό στόχο.

Όλοι οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη της Γλασκώβης δεσμεύονται για την απαλλαγή των τουριστικών δραστηριοτήτων από τον άνθρακα και για την αποκατάσταση και προστασία των οικοσυστημάτων, βοηθώντας τους επισκέπτες και τις κοινότητες υποδοχής να βιώσουν καλύτερη ισορροπία με τη φύση.

«Η εξισορρόπηση της σχέσης μας με τη φύση είναι κρίσιμη για την αναγέννηση τόσο της "οικολογικής υγείας" όσο και της προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής μας ευημερίας», αναφέρει η Διακήρυξη.

Στους 538 υπογράφοντες τη Διακήρυξη της Γλασκώβης περιλαμβάνονται πολλές μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η DRV German Travel Association, η Ένωση Tour Operators της Τανζανίας, η Caribbean Hotel and Tourism Association, η PATA και η Hostelling International, ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως η EXO Travel και Europa Mundo Vacaciones· πάροχοι καταλυμάτων, όπως η  Cayuga Collection· οργανώσεις προώθησης προορισμών, όπως οι Turismo de Portugal, Turisme de Barcelona, ​​West Sweden Tourist Board, London & Partners, Destination Québec Cité και πολλοί άλλοι.

Όλοι τηρούν την κατευθυντήρια αρχή της αποκατάστασης της φύσης ως «κλειδί για την ανάκαμψη του κλάδου μας από την πανδημία, καθώς και για τη μελλοντική ευημερία και ανθεκτικότητά του», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ