Επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων σε ορεινά και Πύργο

Την υλοποίηση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας για την περίοδο από 1.6.2022 έως 31.7.2022 και από 1.9.2022 έως 31.10.2022 ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 5.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις €800.000.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, το Υπουργικό ενέκρινε επίσης το «Σχέδιο Χορηγιών για Αναβάθμιση Παραδοσιακών Χώρων Εστίασης ή Πώλησης Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής με τη δυνατότητα ένταξής τους στο Σύμφωνο «Taste Cyprus» του Υφυπουργείου Τουρισμού. Το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης ανά δικαιούχο θα ανέρχεται σε  €200.000 (βάσει Κανονισμού De Minimis).

Ακόμη ενέκρινε την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, ως Μεταβατική Εθνική Ενίσχυση, για στήριξη των κλάδων της αιγοπροβατοτροφίας και αγελαδοτροφίας. Η καταβολή Μεταβατικής Εθνικής Ενίσχυσης στην αιγοπροβατοτροφία θα είναι μέγιστου συνολικού ύψους €5.000.000 και στην αγελαδοτροφία μέγιστου συνολικού ύψους €1.200.000. 

Επίσης εγκρίθηκε η καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας για στήριξη στον κλάδο της χοιροτροφίας μέγιστου συνολικού ποσού ύψους €1.414.306.

Εξάλλου το Υπουργικό ενέκρινε την καταβολή έκτακτης κρατικής βοήθειας για στήριξη των τυροκομείων, μέγιστου συνολικού ποσού ύψους €890.000, λόγω των επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται στον τομέα της εστίασης λόγω της πανδημίας COVID-19.

Λεπτομέρειες των Σχεδίων θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργείο.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food