Powered by

ΣΤΕΚ: Ανοιχτή πληγή ο παραλιακός πεζόδρομος στον Άγιο Τύχωνα

Ο ΣΤΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός πως οι εκτεταμένες φθορές που έχουν προκληθεί στο δυτικό παραλιακό πεζόδρομο της Λεμεσού στην Κοινότητα του Αγίου Τύχωνα, όχι μόνο δεν διορθώθηκανu άλλα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Πρόκειται για ζημιές που έγιναν πριν από περίπου δυο χρόνια από θεομηνία που έπληξε την περιοχή και κατέστρεψε ολοσχερώς τμήματα του πεζόδρομου, έχοντας καταστήσει πρακτικά αδύνατη την χρήση του. Έκτοτε, όσο και αν προσπάθησε η τοπική κοινότητα μέσα από επαφές αλλά και επιστολές της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υφυπουργό Τουρισμού καθώς και άλλους αρμόδιους φορείς, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για επιδιόρθωση του εν λόγω τμήματος.

Το μήκος του παραλιακού πεζόδρομου του Αγίου Τύχωνα φτάνει τα 5 χλμ. και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος στην Κύπρο, με καθημερινή χρήση από 2,000 και πλέον άτομα.

Το πρόβλημα ολοένα και αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου αφού το σημείο είναι πλέον αδιάβατο με αποτέλεσμα τόσο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής όσο και οι τουρίστες, να μην μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής με αρνητικό αντίκτυπο στα ξενοδοχεία και στις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Οι επιχειρηματίες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς τα παράπονα των πελατών τους συνεχώς πληθαίνουν και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Άμεσο αίτημα του Συνδέσμου είναι η λήψη δραστικών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί το συγκεκριμένο τμήμα του πεζόδρομου.

Αν οι αρμόδιοι  στοχεύουν η Κύπρος να θεωρείται ποιοτικός τουριστικός προορισμός, δεν θα επέτρεπαν καν τη δημιουργία τέτοιων ασχημιών και θα κινητοποιούνταν άμεσα. Αν δεν σέβονται τις προσπάθειες και τις επενδύσεις εκατομμυρίων που έκαναν οι επιχειρήσεις στην περιοχή, αν δεν τους ενδιαφέρει η  άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες , ας σεβαστούν τουλάχιστον τους πολίτες που διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Είναι τραγικό σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για τον κυπριακό τουρισμό να αναγκαζόμαστε να αναδείξουμε για πολλοστή φορά ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να υφίσταται!

Δειτε Επισης

Παρουσίασε τις πολιτικές της Κύπρου για στήριξη του τουριστικού τομέα και ανέδειξε την κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. ο Κουμής
Aegean: Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2025
Wizz Air: Ακυρώνει τις πτήσεις προς/από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως και 30 Ιουνίου
Η άγνωστη ιστορία διάσωσης των θρυλικών αεροπλάνων του Ωνάση από τον Κύπριο επιχειρηματία Ανδρέα Χριστοδουλίδη
Ararat-The Signature Collection: Ένα όραμα γαστρονομίας και ευεξίας γεννιέται στη Λεμεσό(pics)
Η αναγέννηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου-Η Property Gallery ανακοινώνει το νέο Pendeli Resort στις Πλάτρες(pics)
Αεροδρόμιο Λάρνακας: Συνολικά 20 ειδικές πτήσεις την Τρίτη προς Ισραήλ και Ιορδανία
Wizz Air: Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεων στη Μέση Ανατολή-Προειδοποιεί για πιθανές καθυστερήσεις και αλλαγές
Έκκληση Hermes στο επιβατικό κοινό... Στα αεροδρόμια τρεις ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης του
Palm Beach Resort: Μια επένδυση ζωής και εμπειρίας στη Λάρνακα