Οι high end αλυσίδες εστίασης που επέλεξαν την Κύπρο (photos)

Ολοένα και πιο έντονη γίνεται η παρουσία high end αλυσίδων εστιατορίων στην Κύπρο, οι οποίες με την εδώ παρουσία τους εμπλουτίζουν την βιομηχανία της εστίασης και ενισχύουν την εικόνα του νησιού μας ως luxury living προορισμού.

Πρόκειται για σικάτα και συνάμα βραβευμένα εστιατόρια που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και επεκτάθηκαν στην Κύπρο, τα πλείστα εκ των οποίων έχουν βραβευθεί με αστέρια Michelin.

Διαβάστε ακόμα: 

Οι καλές ενδείξεις για τον τουρισμό και το στοίχημα της πληρότητας 

Τρίποντο για την οικονομία η φιλοξενία του EuroBasket 2025

Άλλα βρίσκονται σε χώρους πολυτελών ξενοδοχείων και άλλα σε εμπορικές τοποθεσίες, όπως είναι η Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα αναμένονται και νέες αφίξεις, που θα εμπλουτίσουν και θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το προϊόν που προσφέρει η Κύπρος στον συγκεκριμένο τομέα.

Το InBusinessNews παρουσιάζει τις αλυσίδες εστιατορίων στην Κύπρο, που με την παρουσία τους στην Κύπρο ανεβάζουν τον πήχη της γαστρονομίας στο νησί μας στα ύψη.

  • Vivaldi by Mavrommatis

Το εστιατόριο Vivaldi, με έδρα το Παρίσι, βρίσκεται και στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό.

Ο παγκοσμίου φήμης chef Ανδρέας Μαυρομμάτης, συνδύασε στο μενού του εστιατορίου στοιχεία μεσογειακής κουζίνας με τα πιο σπάνια και εκλεπτυσμένα υλικά, και δημιούργησε νέες μοναδικές εμπειρίες υψηλών γαστρονομικών προδιαγραφών.

Το βραβευμένο εστιατόριο, είναι ανοικτό για το κοινό από τις 19:00 μέχρι τις 22:30.

  • Matsuhisa Limassol

Ο παγκοσμίου φήμης σεφ Nobu Matsuhisa και το ξενοδοχείο Amara, ένωσαν δυνάμεις για να θέσουν νέα πρότυπα στη γαστρονομική ζωή της Κύπρου με την εισαγωγή του Matsuhisa Limassol.

Ο χώρος, σχεδιασμένος από τον David Rockwell, περιλαμβάνει μοναδικά κομμάτια που σε συνδυασμό με την παραθαλάσσια θέα της Λεμεσού, δημιουργούν μια κομψή ατμόσφαιρα.

Το μενού του προσφέρει μια μοναδική ιαπωνική-περουβιανή γαστρονομική εμπειρία με μια εξατομικευμένη σειρά πιάτων πιάτα της Nobu.

  • Ristorante Locatelli

Βραβευμένο με αστέρι Michelin, το Ristorante Locatelli είναι ένα εκλεπτυσμένο εστιατόριο με έδρα το Λονδίνο, στο οποίο επικεφαλής είναι ο διάσημος σεφ Giorgio Locatelli.

 

Το εστιατόριο, που λειτουργεί στο Amara Hotel, διαθέτει μενού το οποίο ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα.

Σπιτικά ζυμαρικά, πίτσες ψημένες σε ξυλόφουρνο και απολαυστικά επιδόρπια, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες του Ristorante Locatelli.

  • Armyra by Papaioannou

Το εστιατόριο Armyra, που άνοιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λειτουργεί στους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου Amara.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένας «γοητευτικός» χώρος, αφού τοποθετείται πάνω στην θάλασσα και στο κύμα.

 

Το μενού σχεδιάστηκε από τον έμπειρο σεφ Γεώργιο Παπαϊωάννου και προσφέρει θαλασσινά πιάτα με φρέσκα ψάρια, καθώς και άλλες γαστρονομικές απολαύσεις.

Οι νέες αφίξεις που θα δούμε

  • Nammos

Έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στους χώρους του ξενοδοχείου Parklane Resort & Spa, είναι το γνωστό εστιατόριο Nammos Beach Bar Restaurant.

Το Nammos μέχρι στιγμής δραστηριοποιείται στην Μύκονο και στο Ντουπάι και πρόκειται για ένα από τα πιο ελίτ εστιατόρια του κόσμου.

Η μοντέρνα και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του Nammos προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

Το μενού του διαθέτει μια πληθώρα από επιλογές με φρέσκο ψάρι, αλλά και κρέας.

Αφίξεις παγκοσμίου φήμης στην Μαρίνα Αγίας Νάπας

Δύο νέα εστιατόρια εξάλλου πρόκειται να ανοίξουν σύντομα τις πόρτες τους στην Μαρίνα Αγίας Νάπας, με στόχο να ανεβάσουν ακόμη πιο πάνω τον γαστρονομικό πήχη στην Κύπρο.

Ο λόγος, για τα εστιατόρια L’Atelier Robuchon και Le Deli Robuchon, που φέρουν την σφραγίδα του αείμνηστου Γάλλου σεφ Joël Robuchon, ή αλλιώς «Σεφ του Αιώνα» όπως χαρακτηρίζεται, αφού είναι γνωστός για την κατοχή του υψηλότερου ρεκόρ σε αστέρια Michelin Guide.

Τα δύο εστιατόρια υπάγονται στον όμιλο JR International που δραστηριοποιείται σε 24 διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο, ενώ στα άμεσα πλάνα του είναι η επέκταση και σε άλλους προορισμούς.

  • L’Atelier Robuchon

Συγκεκριμένα, τον ερχόμενο Μάιο το L’Atelier Robuchon θα υποδεχθεί τους πρώτους του επισκέπτες. Πρόκειται για ένα γαλλικό εστιατόριο παγκοσμίου φήμης, που δραστηριοποιείται σε μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων, το Παρίσι, το Ντουμπάι, η Νέα Υόρκη, το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και η Γενεύη.


 

Βραβεύτηκε με τον τίτλο «Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο» το 1994 από την International Herald Tribune, ενώ το εστιατόριο του Παρισιού ψηφίστηκε 12ο καλύτερο στον κόσμο στο «Top 50» του περιοδικού Restaurant το 2012.

Το εστιατόριο φημίζεται για την υψηλή του γαστρονομία και τα βραβευμένα του πιάτα, αλλά και για το ιδιαίτερο του concept το οποίο περιστρέφεται γύρω από το open-kitchen.

  • Le Deli Robuchon

Το εστιατόριο Le Deli Robuchon έχει διεθνή παρουσία και θα ανοίξει τις πόρτες του στην Κύπρο επίσης τον προσεχή Μάιο. 

 


 

 

Αφορά ένα all-day dining εστιατόριο με εκλεπτυσμένα πιάτα.  

Προσφέρει καφέ, πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και διάφορα σνακ και επιδόρπια, τόσο για dine in όσο και για take away.

Επιπρόσθετα, στο μενού του διαθέτει επιλεγμένες σειρές από κρασιά, τσάγια, τυριά και χειροποίητα αρτοπαρασκευάσματα, καθώς επίσης σάντουιτς και σαλάτες.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food