Tsokkos Hotels: Στροφή σε άλλες αγορές για κάλυψη Ρώσων και Ουκρανών

Από την διάρκεια της σύρραξης, καθώς και από τις κυρώσεις και των επακόλουθων τους θα εξαρτηθούν ο βαθμός και η διάρκεια επηρεασμού της A. Tsokkos Hotels Public Ltd από το πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιβαλλόμενες κυρώσεις στην Ρωσία.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο ΧΑΚ, τα γεγονότα στην Ουκρανία αναμένεται ότι θα επηρεάσουν τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο από τις σχετιζόμενες αγορές. Η A. Tsokkos Hotels Public Ltd σημειώνει πως ήδη προβαίνει σε ενέργειες προς άλλες αγορές για άμβλυνση της όποιας τυχόν μείωσης αφίξεων τουριστών από την ρωσική και ουκρανική αγορά στα καταλύματα της εταιρείας.

Περαιτέρω, υποδεικνύει ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο βαθμός και διάρκεια επηρεασμού δεν μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς και ότι κατά τη δική της εκτίμηση θα εξαρτηθούν από την διάρκεια της σύρραξης, τις κυρώσεις και των επακόλουθων τους. «Ως εκ τούτου», τονίζει, «οποιεσδήποτε εκτιμήσεις σήμερα για τον βαθμό επηρεασμού είναι πρόωρες».

Καταλήγοντας, η A. Tsokkos Hotels Public Ltd διαβεβαιώνει πως επιβλέπει και αξιολογεί την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται καθημερινώς και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προς αντιμετώπιση των νέων αυτών προκλήσεων,

Η Dome Investments Public Company Ltd

Σε ανάλογη ανακοίνωση στο ΧΑΚ προχώρησε και η Dome Investments Public Company Ltd, όπου αναφέρει:

«Η εταιρεία Dome Investments Public Company Ltd ανακοινώνει ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία αναμένεται ότι θα επηρεάσουν τις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο από τις σχετιζόμενες αγορές. Η Εταιρεία ήδη προβαίνει σε ενέργειες προς άλλες αγορές για άμβλυνση της όποιας τυχόν μείωσης αφίξεων τουριστών από την Ρωσική και Ουκρανική αγορά στα καταλύματα της Εταιρείας.

Σε αυτή την χρονική στιγμή ο βαθμός και διάρκεια επηρεασμού δεν μπορούν να αξιολογηθούν επακριβώς και κατά την δική μας εκτίμηση θα εξαρτηθούν από την διάρκεια της σύρραξης, τις κυρώσεις και των επακόλουθων τους. Ως εκ τούτου οποιεσδήποτε εκτιμήσεις σήμερα για το βαθμό επηρεασμού είναι πρόωρες.

Η Εταιρεία επιβλέπει και αξιολογεί την κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται καθημερινώς και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προς αντιμετώπιση των νέων αυτών προκλήσεων».

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού