Powered by

Louis: Σε θολά νερά το τουριστικό ρεύμα για το 2022

Το τουριστικό έτος διακατέχεται από μεγάλη αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από την πανδημία αλλά και από την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Louis plc στο Χρηματιστήριων Αξιών Κύπρου. Παράλληλα, σημειώνει την περιορισμένη εξάρτηση της εταιρείας από την ρωσοουκρανική αγορά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν κατά το τρέχον έτος.

Η Louis plc, βλέπει την αβεβαιότητα που υπήρχε λόγω της πανδημίας να αυξάνεται περισσότερο ως αποτέλεσμα των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και των περιοριστικών μέτρων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η εταιρεία δεν έχει μεγάλη εξάρτηση από τη ρωσοουκρανική αγορά, καθώς προέβλεπε για το 2022 ότι θα αποτελούσε το 5% περίπου του συνόλου των αναμενόμενων εσόδων της. 

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο αντίκτυπος που αυτές θα έχουν στο τουριστικό ρεύμα από την υπόλοιπη Ευρώπη και άλλες χώρες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν», τονίζει. Και προσθέτει ότι «η μεγάλη αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών, καυσίμων και άλλων προϊόντων που είχε παρατηρηθεί κατά τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε έξαρση εξαιτίας του πολέμου».

Σημειώνει ακόμη ότι λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που επικρατεί δεν είναι δυνατόν να προβεί η εταιρεία σε οποιεσδήποτε προβλέψεις για το τρέχον έτος. «Η εταιρεία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς αντιμετώπιση των νέων αυτών προκλήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%