Louis: Σε θολά νερά το τουριστικό ρεύμα για το 2022

Το τουριστικό έτος διακατέχεται από μεγάλη αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από την πανδημία αλλά και από την πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Louis plc στο Χρηματιστήριων Αξιών Κύπρου. Παράλληλα, σημειώνει την περιορισμένη εξάρτηση της εταιρείας από την ρωσοουκρανική αγορά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν κατά το τρέχον έτος.

Η Louis plc, βλέπει την αβεβαιότητα που υπήρχε λόγω της πανδημίας να αυξάνεται περισσότερο ως αποτέλεσμα των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και των περιοριστικών μέτρων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η εταιρεία δεν έχει μεγάλη εξάρτηση από τη ρωσοουκρανική αγορά, καθώς προέβλεπε για το 2022 ότι θα αποτελούσε το 5% περίπου του συνόλου των αναμενόμενων εσόδων της. 

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο αντίκτυπος που αυτές θα έχουν στο τουριστικό ρεύμα από την υπόλοιπη Ευρώπη και άλλες χώρες δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν», τονίζει. Και προσθέτει ότι «η μεγάλη αύξηση στις τιμές βασικών αγαθών, καυσίμων και άλλων προϊόντων που είχε παρατηρηθεί κατά τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε έξαρση εξαιτίας του πολέμου».

Σημειώνει ακόμη ότι λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που επικρατεί δεν είναι δυνατόν να προβεί η εταιρεία σε οποιεσδήποτε προβλέψεις για το τρέχον έτος. «Η εταιρεία παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς αντιμετώπιση των νέων αυτών προκλήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δειτε Επισης

Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας