Στην πρίζα για τις νέες χαλαρώσεις εστίαση και κέντρα διασκέδασης

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να κλειδώσουν νέες και αυτή τη φορά ουσιαστικές χαλαρώσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα για περιορισμό της πανδημίας, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης.

Οι επιχειρηματίες ευελπιστούν, και συνάμα ζητούν, όπως οι χαλαρώσεις που θα αποφασιστούν είναι τέτοιες, που να δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις τους να λειτουργήσουν έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τους περιορισμούς εκείνους, οι οποίοι εδώ και πάρα πολλή καιρό εφαρμόζονται, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στον κύκλο εργασιών τους.

Βασικότερη προσδοκία και αίτημά τους αποτελεί όπως μετά από περίπου δύο μήνες επιτραπεί η είσοδος στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης, και σε άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα. Αιτούνται, ταυτόχρονα, άρση της απαγόρευσης του χορού, καθώς και σειρά άλλων χαλαρώσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζει μια ετοιμοπαράδοτη κατοικία σε κάθε πόλη

Ζητούν άδεια για πεντάστερο στη Λεμεσό οι ιδιοκτήτες του Amara

Η συνταγή της… εστίασης

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ) Φάνος Λεβέντης, έδωσε τη φόρμουλα την οποία οι χώροι εστίασης προκρίνουν ως την ιδανικότερη για να λειτουργήσουν απ’ εδώ και πέρα.

Όπως είπε, αυτό το οποίο θέλουν και αναμένουν είναι να επιτραπεί η είσοδος και στους ανεμβολιάστους με την προσκόμιση rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών, ενώ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμένους, να μπορούν να εισέρχονται χωρίς οποιοδήποτε test, εκτός και αν παρήλθαν έξι μήνες από την τελευταία δόση, οπόταν και να επιδεικνύουν rapid test. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, σε περίπτωση που ισχύσουν τα πιο πάνω θα υπάρχει έλεγχος και συνεπώς δεν θα συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος απαγόρευσης του χορού ή περιορισμού όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων ανά τραπέζι.

Ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ εξέφρασε καταληκτικά την θέση πως τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ δεν εξυπηρετούν πλέον σε τίποτα, ισχυριζόμενος παράλληλα πως ο διαχωρισμός ανάμεσα στους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, όχι μόνο δεν πέτυχε αλλά επέφερε και αντίθετα αποτελέσματα.

«Να επιτραπεί ο χορός και το λίκνισμα»

Αδήριτη ανάγκη κρίνεται την ίδια ώρα από τους ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης η άρση του περιορισμού σχετικά με τον χορό. «Τα κέντρα διασκέδασης είναι παθόντες της όλης κατάστασης που διανύουμε και θεωρούμε αυτονόητο να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να επιτραπεί ξανά ο χορός και το λίκνισμα», τόνισε μιλώντας στο InBusinessNews, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ), Νίκος Βασιλείου.

Ο κ. Βασιλείου διατύπωσε περαιτέρω την θέση πως από τη στιγμή που με την επίδειξη rapid test επιτρέπεται η είσοδος στους ανεμβολίαστους στις υπεραγορές, στα καταστήματα και σε άλλους χώρους, δεν υπάρχει λόγος να απαγορεύεται η είσοδός τους στα κέντρα διασκέδασης. 

Ο Νίκος Βασιλείου υπογράμμισε τον δυσβάστακτο οικονομικό αντίκτυπο που βιώνουν τα κέντρα διασκέδασης από τα μέτρα, αφού, όπως επισήμανε, είναι κλειστά για αρκετό διάστημα και την ίδια στιγμή τα έξοδα τρέχουν, χωρίς οποιανδήποτε ουσιαστική στήριξη.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ