Λευκωσία: Διακρίθηκε ως Creative Friendly Destination

Αποδόθηκε σήμερα 27 Ιανουάριου και επίσημα στη Λευκωσία ο τίτλος του «Creative Friendly Destination», από το Creative Tourism Network. Η σχετική απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, από την Caroline Couret, Director του Creative Tourism Network προς τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, Θεόδωρο Κρίγγου.

Ως πρωτεύουσα, η Λευκωσία είναι μια εκλεπτυσμένη και κοσμοπολίτικη πόλη, πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό που συνδυάζει το ιστορικό παρελθόν της με τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης. Η Λευκωσία έχει καθιερωθεί ως η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του νησιού και βασικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Aποτελεί κέντρο δημιουργικών επιχειρήσεων, μουσείων, γκαλερί, χώρων καλλιτεχνών, τα οποία την καθιστούν πολιτιστικό και δημιουργικό προορισμό.

 

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι ενέργειες της ΕΤΑΠ Λευκωσίας για  την ανάπτυξη του δημιουργικού τουρισμού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cult CreaTE, καθώς και τη νέα καμπάνια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας με τον τίτλο ‘ngage’.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού του Υφυπουργείου Τουρισμού με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Λευκωσίας, τους Δήμους και Κοινότητες της επ. Λευκωσίας και σημαντικούς εταίρους της τουριστικής βιομηχανίας.

 

Υπό τον τίτλο « Visit Nicosia – The Brightest Capital of Europe» η ΕΤΑΠ Λευκωσίας εργάζεται για την ανάπτυξη και προβολή της πόλης και της περιφέρειας Λευκωσίας και της μετατροπής της σε ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό ειδικών ενδιαφερόντων.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ