Constantinou Bros: Ο πρόεδρος θέλει το 100% και πληρώνει cash

Στην διατύπωση ολικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση μέχρι και του 100% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Constantinou Bros Hotels Public Company Ltd σε μετρητά, προχώρησε ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας.

Το συνολικό εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της CHH ανέρχεται σε €54.642.857,24 διαιρεμένο σε 160.714.286 μετοχές ονομαστικής αξίας €0,34 η κάθε μία.

Σημειώνεται ότι ο προτείνων κατέχει ήδη άμεσα 139.609.444 μετοχές της υπό εξαγορά εταιρείας ήτοι το 86,87% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι, με βάση τα ποσοστά που κατέχει ο κ. Κωνσταντίνου στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της CBH κατά την 17η Ιανουαρίου 2021, η δημόσια πρόταση καθίσταται άνευ όρων και συνεπώς θεωρείται ήδη επιτυχής, χωρίς να υπόκειται σε καμία άλλη προϋπόθεση.

Σε μετρητά η πληρωμή
Η δημόσια πρόταση αφορά τις υπόλοιπες 21.104.842 μετοχές ήτοι το 13,13% της υπό εξαγοράς εταιρείας, οι οποίες δεν κατέχονται από τον προτείνοντα.

Η προτεινόμενη αντιπαροχή που θα προσφέρει για κάθε μία μετοχή, ανέρχεται στα €0,02 και θα καταβληθεί σε μετρητά στους δικαιούχους που θα αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση.

Ο προτείνων έχει προβεί σε διευθετήσεις με πιστωτικό ίδρυμα για την καταβολή της απαιτούμενης αντιπαροχής προς τους μετόχους της υπό εξαγορά εταιρείας που θα αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση.

Στη συνέχεια, εφόσον με τη λήξη της δημόσιας πρότασης αποκτήσει ποσοστό πέραν του 90% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της CBH και ισχύουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 36 του νόμου, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου προτίθεται να εξασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) και να απαιτήσει τη μεταβίβαση των υπόλοιπων τίτλων της υπό εξαγορά εταιρείας.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy