Επιτυχής ο 14ος διαγωνισμός για ανάδειξη του Καλύτερου Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 14ος διαγωνισμός για την ανάδειξη του Καλύτερου Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο μεταξύ 15-19 Νοεμβρίου 2021, από τον Διεθνή Σύνδεσμο Οινοχόων ASI (Association de la Sommellerie Internationale) και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Οινοχόων.

Συμμετέχοντες από 32 ευρωπαϊκές και δύο αφρικανικές χώρες βρέθηκαν στη Λεμεσό, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά, ο φετινός διαγωνισμός άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τον τίτλο του πρωταθλητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι  όλοι οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες οινοχόοι, οι οποίοι εργάζονται στα καλύτερα εστιατόρια των χωρών απ’ όπου προέρχονται. Στην όλη διοργάνωση βοήθησαν και 30 οινοχόοι, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου, από 11 χώρες της Ευρώπης.
 

Μετά από μία σειρά δύσκολων δοκιμασιών που απαιτούσε ο τελικός, ο οποίος έγινε στις 19 Νοεμβρίου στο Ριάλτο και τον παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του οίνου ζωντανά από το θέατρο, αλλά και χιλιάδες άλλοι διαδικτυακά, Καλύτερος Σομελιέ Ευρώπης και Αφρικής για το 2021 ανακηρύχθηκε ο Ιταλός Salvatore Castano. Η Nina Jensen από τη Δανία κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ο Suvad Zlatic από την Αυστρία την τρίτη θέση.

 

Ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων, Γιώργος Κασσιανός, δήλωσε «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γεγονός ότι η διοργάνωση αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού διεθνώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας. Με αφορμή τον Διαγωνισμό, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε πέραν των 150 επισκεπτών από 33 διαφορετικές χώρες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία, να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά και τη μακραίωνη ιστορία του τόπου μας, να απολαύσουν  τις φυσικές ομορφιές του νησιού και κυρίως να γευτούν τις μοναδικές ποικιλίες του κυπριακού κρασιού, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα οινοποιία της Κύπρου και στα διάφορα εργαστήρια που οργανώθηκαν. Τέτοιες διοργανώσεις διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο την Κύπρο στο εξωτερικό, δημιουργώντας ταυτόχρονα πολύτιμες συνεργασίες και συνέργειες».

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής του διαγωνισμού, Olivier Poussier, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την όλη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του ASI, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθώς επίσης και διαφόρων ξένων φορέων. Τη φιλοξενία ανέλαβαν τα ξενοδοχεία Four Seasons και Mediterranean. Χορηγοί του διαγωνισμού ήταν το Pralina Experience, το Οινοποιείο Κυπερούντα, οι εταιρίες Πήγασος και Alchemy, τα οινοποιεία Lambouri, Vasilikon Kathikas, Ezousa, Vouni Panayias, Makarounas, Tsangarides, Nelion, Yiaskouris, Zambartas, Gerolemo, Vlassides, KEO Ktima Malia, Tsiakkas, LOEL, Oenou Yi Ktima Vassiliades, καθώς επίσης και η Μπύρα Λέων και Volcán Tequila της εταιρείας Φώτος Φωτιάδης διανομείς Λτδ.

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας