Το InBusinessNews στο Expo 2020 Dubai

Από τη σκληρή έρημο, το πολυφώτιστο και τεράστιο Dubai η Emirates ταξιδεύει εκατομμύρια κόσμο όχι μόνο αεροπορικά, αλλά και επίγεια. Με δικό της κτίριο προσκαλεί κάθε επισκέπτη του Expo 2020 Dubai να δει από κοντά τα όσα μαγικά ετοιμάζει ο γίγας των αεροπορικών ταξιδιών.

Το InBusinessNews βρέθηκε στο Expo 2020 Dubai, επισκέφθηκε τη βάση των αεροπορικών γραμμών και σας μεταφέρει όλα όσα βιώσαμε.

Διαβάστε ακόμα: 

Υπό διερεύνηση τα δικηγορικά γραφεία στα Pandora Papers

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της επόμενης τριετίας

Neo Plaza: Πρεμιέρα για το εμπορικό και ψυχαγωγικό πάρκο

Τι γίνεται λοιπόν στο Expo 2020 Dubai; Ουσιαστικά όλη η μαγεία. Από την 1 Οκτωβρίου 2021 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, και σε ένα χώρο 4.38 τετραγωνικών χιλιομέτρων μεταξύ του Dubai και του Abu Dhabi, 192 χώρες δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να μάθουν από πρώτο χέρι τις καινοτομίες και τα έργα που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και αυτά που ετοιμάζουν για τα επόμενα.​

Στις 182 μέρες που θα διαρκέσει το Expo 2020 Dubai, το κοινό θα βιώσει στιγμές με τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει κάθε χώρα. Γεύσεις, καινοτόμες τεχνολογίες, τέχνες και κουλτούρες από όλο τον κόσμο. Κάθε χώρα έχει το δικό της κτίριο - Paviliion, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του World Expo. Κτίριο έχουν και οι συνεργάτες του Expo 2020 όπως είναι η Emirates, αλλά και διάφοροι άλλοι διεθνής οργανισμοί.

Η όλη θεματική του Expo 2020 Dubai έχει χωριστεί σε τρεις άξονες - Opportunity, mobility, sustainability- Ευκαιρίες, κινητικότητα και βιωσιμότητα. Μέσα από αυτούς τους τρεις άξονες το Dubai ανοίγει τις πόρτες και καλεί όλες τις χώρες να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση αλλά και να πράξουν έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Στόχος του Expo 2020 Dubai, είναι να ξεκλειδώσουν οι προοπτικές για το μέλλον, μέσα από ένα έξυπνο κίνημα γνώσης, ιδεών και αγαθών, και παράλληλα αναζητώντας νέους τρόπους διατήρησης του πλανήτη.

Emirates Pavilion

Από το δικό της χώρο, ως συνεργάτης του Expo 2020 Dubai, η Emirates ταξιδεύει τους επισκέπτες προς το μέλλον της αεροπορίας. Αρχικά, το εντυπωσιακό κτίριο ξεκίνησε να κτίζεται τον Μάρτιο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο φέτος.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευής του, το Emirates Pavilion ακολούθησε μια σειρά από αρχές αειφορίας, χρησιμοποιώντας μη επικίνδυνα, περιφερειακά, επαναχρησιμοποιήσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά στη συνολική δομή του και ενσωμάτωσε διαφορετικές σχεδιαστικές λύσεις για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ο επισκέπτης είναι ο σχεδιασμός του ίδιου του κτιρίου. Εξωτερικά ο σχεδιασμός και η πρόσοψη του τετραώροφου Emirates Pavilion προσομοιάζουν τα φτερά ενός αεροσκάφους κατά την πτήση, με 24 πτερύγια επενδυμένα με αλουμίνιο που καμπυλώνουν στις δύο πλευρές της δομής του κτιρίου. Εσωτερικά, ο χώρος φωτίζεται μέσω του υπερσύγχρονου σχεδιασμού  με άφθονο φυσικό φως.

​Κι από εκεί ξεκινάει το ταξίδι στην αεροπορία του μέλλοντος. Το προσωπικό, φορώντας την γνωστή επίσημη στολή των αεροσυνοδών καθοδηγεί και πληροφορεί το κοινό για την περιήγηση του. Αρχικά δίνουν στον επισκέπτη μία ειδική μπάλα – seed- την οποία θα χρησιμοποιεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του. Μέσω αυτής της μπάλας αποτυπώνονται οι αλληλεπιδράσεις, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που μαζεύει ο επισκέπτης, οι οποίες στο τέλος θα αναπαραχθούν σε ένα 6D φινάλε.​

​Πρώτη στάση, η επιστήμη. Μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν τη βιομηχανία των αεροπορικών ταξιδιών, όπως για παράδειγμα πόσες πτήσεις έγιναν το 2019 ή ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι για τα επόμενα χρόνια. Οι απαντήσεις δίνονταν σε μορφή πολλαπλών επιλογών και οι επισκέπτες έβλεπαν τις απαντήσεις τους σε ένα πίνακα, παράλληλα με τη θέση κατάταξης τους​

​Στο δεύτερο σημείο της διαδρομής, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αλληεπιδράσουν με ειδικά ρομπότ και να εξερευνήσουν τις διάφορες μελέτες για τα υλικά και το σχεδιασμό των αεροσκαφών. Οι επισκέπτες εκτελούν πειράματα που πραγματοποιούνται με ρομποτικούς βραχίονες, οι οποίοι καταδεικνύουν τις τεχνολογίες που θα κάνουν τα αεροσκάφη του μέλλοντος πιο γρήγορα, ελαφρύτερα και ισχυρότερα.

​​

​Στο κεντρικό σημείο του pavilion της Emirates, βρίσκεται ο προσομοιωτής πτήσης, αλλά όχι μίας πτήσης όπως την ξέρουμε. Εκεί ο επισκέπτης, φορώντας τα ειδικά virtual reality γυαλιά «ταξιδεύει» για λίγο με ένα αεροσκάφος του μέλλοντος. Όλα αυτόματα και αυτόνομα, από την αρχή της πτήσης μέχρι το τέλος.

 

Με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, οι επισκέπτες εξερευνούν τις εσωτερικές καμπίνες των αεροσκαφών του μέλλοντος και περιηγούνται στα διαδραστικά παράθυρα μιας εικονικής ατράκτου, χωρίς παράθυρα και ακόμη και να δουν διαφορετικούς τύπους καμπινών και διαμορφώσεων καθισμάτων.​

Επειδή δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα, η Emirates δίνει και μία γεύση για το πώς θα είναι τα αεροδρόμια στο μέλλον. Όπως το οραματίζεται η εταιρεία δεν θα έχει ουρές αναμονής, ελέγχους και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Αλλά όλα θα γίνονται αυτόματα. Στο αεροδρόμιο του μέλλοντος όλα θα γίνονται βάση βιομετρικής ανάλυσης δεδομένων και μέσω έξυπνων τεχνολογιών θα απογειώνουν την εμπειρία των επιβατών στο έδαφος. Χωρίς έλεγχο διαβατηρίου ή άλλων διαδικασιών, ο επιβάτης θα μπορεί να προετοιμαστεί για την πτήση από τη στιγμή που μπαίνει στο αεροδρόμιο. Από εκεί αναλαμβάνουν οι αλγόριθμοι και μέχρι να βρεθεί στην θέση στο αεροπλάνο θα έχει ήδη έτοιμο και το φαγητό βάση των διατροφικών αναγκών του.  

​​

​Στο pavilion της Emirates, οι επισκέπτες μπορούν να σχεδιάσουν το δικό τους αεροπλάνο και να μάθουν για τους διαφορετικούς τύπους μηχανών αεροσκαφών και τι είδους ενέργεια χρησιμοποιούν.

​​

​​

​​Όλα αυτά για να καταλήξει η περιήγηση της μελλοντικής αεροπορίας σε μία αίθουσα 6D, όπου μέσα από ένα μικρής διάρκειας βίντεο παρουσιάζεται πως θα είναι – ή έστω πως προβλέπεται να είναι – ένα αεροδρόμιο του μέλλοντος. Αποκορύφωμα το σημείο όπου οι επισκέπτες ρωτούνται από τον εκφωνητή αν αναγνωρίζουν τα αεροσκάφη που έρχονται για να λάβουν την απάντηση «θα έπρεπε, είναι αυτά που σχεδιάσατε πριν λίγο».  

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι