ΕΤΑΠ Πάφου: Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον τομέα

Το δικό της μήνυμα στέλνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2021 που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

Με ανακοίνωσή της η ΕΤΑΠ σημειώνει πως φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2021 είναι «Tourism for inclusive growth», «Τουρισμός για ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς», και τονίζει πως αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει ο τουρισμός και την ικανότητα του να διασφαλίσει ανάκαμψη και ανάπτυξη για όλους, προωθεί τη λήψη πρωτοβουλιών από διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες του κράτους για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα αλλά και οι νέες προκλήσεις μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.

Προσθέτει ακόμη πως το φετινό μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού είναι μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τον τουριστικό τομέα. Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται, τα οφέλη που θα προκύψουν, θα πρέπει, σημειώνει, να γίνουν αισθητά σε κάθε επίπεδο του ευρέως και ποικίλου τομέα μας, από τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία έως τη μικρότερη οικογενειακή επιχείρηση και δεν θα πρέπει αφήσουμε κανέναν πίσω.

Η συγκεκριμένη μέρα, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι η παγκόσμια ημέρα εορτασμού που ευαισθητοποιεί την κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξία του τουρισμού και τη συμβολή που μπορεί να προσφέρει ο τομέας στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ΕΤΑΠ επισημαίνει επίσης πως ο  τουριστικός τομέας μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ανθεκτικών, βιώσιμων, χωρίς αποκλεισμούς οικονομιών και κοινωνιών που λειτουργούν για όλους. Αυτό σημαίνει ανάγκη για στοχευμένη δράση και επένδυση για στροφή προς τον πράσινο τουρισμό.

Έφθασε πλέον η ώρα των έργων και των ριζικών αποφάσεων για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε μια περιεκτική, βιώσιμη ανάπτυξη, να εκπληρώσουμε την υπόσχεση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΑΠ.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food