Πάλι στο κόκκινο η Κύπρος

Για ακόμα μια εβδομάδα στην κόκκινη ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εξάπλωση του COVID-19 παραμένει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας την Πέμπτη.

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες οι περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

Στην «κόκκινη ζώνη» δηλαδή στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου, βρίσκονται για ακόμα μια εβδομάδα Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Εσθονία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβενία και Ιρλανδία. Στις «κόκκινες» χώρες προστίθενται η Λετονία και το Λουξεμβούργο (που την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονταν στην πορτοκαλί κατηγορία) και η Ρουμανία (περιοχές της οποίας βρίσκονταν στην πορτοκαλί και στην πράσινη κατηγορία).

Από την άλλη, βελτίωση σημειώνεται στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία όπου ορισμένες περιοχές έπεσαν από την κόκκινη στην πορτοκαλί κατηγορία, στην Πορτογαλία και την Ισλανδία. Περιοχές της Δανίας πέρασαν στην «πράσινη», δηλαδή ασφαλή, κατηγορία. Περιοχές της δυτικής Ελλάδας βγήκαν από την «βαθύ κόκκινο» κατηγορία και επέστρεψαν στο κόκκινο, ενώ η Φλάνδρα στο Βέλγιο πέρασε στην πορτοκαλί κατηγορία.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε στη Γερμανία όπου το μεγάλο μέρος των ανατολικών περιοχών πέρασε από το «πορτοκαλί» στο «κόκκινο» με την υπόλοιπη χώρα, και στη Σλοβακία όπου μέρος της χώρας που βρισκόταν στην πράσινη κατηγορία πέρασε στην πορτοκαλί.

Στην πράσινη ζώνη παραμένουν Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»