Ανεβάζει στροφές το αεροδρόμιο Πάφου, αύξηση των πτήσεων τον Αύγουστο

Αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports, με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, o Αύγουστος αναμένεται να καταγράψει σταδιακή αύξηση των πτήσεων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, νοουμένου ότι δε θα υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στα επιδημιολογικά δεδομένα που να επηρεάσουν το πτητικό πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών. 

Ενδεικτικά, για την τρέχουσα εβδομάδα 2-8 Αυγούστου υπάρχουν προγραμματισμένες 187 πτήσεις (αφίξεις), την εβδομάδα 16-22 Αυγούστου ο αριθμός των πτήσεων ανεβαίνει στις 200, ενώ την τελευταία εβδομάδα του μήνα (23 – 29/8) αναμένεται να πραγματοποιηθούν 210 πτήσεις. 

Σε σχετική ερώτηση η Hermes Airports ανέφερε πως για την περίοδο Αυγούστου, προς το Αεροδρόμιο Πάφου πραγματοποιούνται πτήσεις από προορισμούς, όπως Αυστρία - Βιέννη (Ryanair), Βέλγιο - Βρυξέλλες (TUI FlyBelgium),  Βουλγαρία - Σόφια (Ryanair), Εσθονία - Ταλίν (Ryanair), τη Γαλλία - Μασσαλία (Ryanair) και Παρίσι (Ryanair), τη Γερμανία - Βερολίνο (Ryanair, Easyjet), Φρανκφούρτη (Lufthansa), Μόναχο (Lufthansa) και την Ελλάδα - Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδος, Μύκονος, Θεσσαλονίκη (Ryanair).

Ακόμη από την Ουγγαρία - Βουδαπέστη (Ryanair), την Ιρλανδία - Δουβλίνο (Ryanair), το Ισραήλ - Τελ Αβίβ (Ryanair), την Ιταλία - Μπάρι, Μπολόνια, Μιλάνο, Ρώμη, Βενετία (Ryanair), την Ιορδανία - Αμάν (Ryanair), την Λετονία - Ρίγα (Ryanair), την Λιθουανία - Kaunas (Ryanair), την Ολλανδία - Αϊντχόφεν (Ryanair), την Πολωνία - Gdansk (Ryanair), Katowice (Buzz Air, Ryanair), Κρακοβία (Ryanair), Βαρσοβία (Enter Air, Ryanair) και την Ρουμανία -  Βουκουρέστι (Ryanair).

Επιπρόσθετα, την περίοδο του Αυγούστου πραγματοποιούνται πτήσεις και από την Ρωσία - Kazan (Rossiya), Μόσχα (Aeroflot, PobedaAirlines, Red Wings, Rossiya, S7 Airlines, UralAirlines), NizhnyNovgorod (Rossiya), Novosibirsk (Rossiya), RoschinoTyumen (Rossiya), Samara (Rossiya), Αγία Πετρούπολη (Rossiya, UralAirlines), Ufa (Rossiya), Αικατερινούπολη (Rossiya), αλλά και απο την Σλοβακία - Μπρατισλάβα (Ryanair) και την Ουκρανία - Κίεβο, Lviv (Ryanair).

Επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο - Belfast (Jet2.comαπό 16/8), Birmingham (Jet2.com από 16/8, TUIAirways), Bournemouth (Ryanair), Bristol (easyJet, TUIAirways), Cardiff (TUIAirways από 23/8) Doncaster (TUIAirways), EastMidlands (Jet2.com από 23/8, TUIAirways), Edinburgh (easyJet,), Glasgow (Jet2.com από 23/8), LeedsBradford (Jet2.com), Liverpool (Ryanair), London Gatwick (easyJet, TUIAirways), London Heathrow (BritishAirways), London Stansted (Jet2.com από 9/8, Ryanair, TUIAirways), Luton (easyJet), Manchester (Jet2.com, easyJet, TUIAirways) Newcastle (Jet2.com,TUIAirways).

Σε σχέση με την έναρξη των πτήσεις  της Jet2 και της TUI από το αεροδρόμιο Πάφου η Hermes Airports σημειώνει πως τα πλείστα δρομολόγια των Jet2 και TUI έχουν ήδη ξεκινήσει. Επισημαίνει επίσης πως μέχρι το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι προορισμοί που προγραμματίζονται από τις δύο εταιρείες.

Η Hermes σημειώνει πως οι πτήσεις προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου από τη Βρετανία συνεχίζονται κανονικά, βάσει του προγραμματισμού που έχουν κάνει οι αεροπορικές εταιρείες, που περιλαμβάνει συνολικά 17 διαφορετικά δρομολόγια από βρετανικά αεροδρόμια προς το αεροδρόμιο Πάφου. 

Τον Ιούλιο το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τρίτο σε επιβατική κίνηση στην Πάφο, μετά τη Ρωσία και την Ελλάδα. Τονίζεται ωστόσο ότι το πτητικό πρόγραμμα μπορεί να υποστεί κάποιες αλλαγές αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων και των μέτρων που λαμβάνονται στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa