Τα brands που… έδεσαν στην Μαρίνα Αγ. Νάπας-Έρχονται νέες ανακοινώσεις

Ψυχαγωγία και καταστήματα για όλα τα γούστα θα περιλαμβάνει η εμπορική ζώνη της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ένας χώρος ο οποίος στοχεύει να καταστεί πρωτοπόρος τουριστικός και ναυτικός προορισμός, αλλά και προορισμός διασκέδασης και εστίασης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο Chief Retail Officer της Μαρίνας, Χάρης Κουρέας, oι ανακοινώσεις των συμφωνιών της εμπορικής ζώνης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με ευρέως γνωστά και αγαπημένα brands, ενώ παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση σε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.​

Ο κ. Κουρέας, υπογραμμίζει πως πολιτική της εταιρείας είναι να βρίσκεται πάντα έμπρακτα δίπλα στις επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στη Μαρίνα όσο και σε όλες τις επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εμπορική ζώνη στο μέλλον.

Πόσα καταστήματα θα έχουν στέγη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας;

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας διαθέτει το μεγαλύτερο εμπορικό χώρο στην ευρύτερη ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου με συνολική έκταση πέραν των 4.000 τετραγωνικών μέτρων, καθώς και χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 550 οχήματα. Οι εγκαταστάσεις της Μαρίνας διαθέτουν χώρους εστίασης, καταστήματα, καφετέριες, beach clubs, τραπεζικές υπηρεσίες και κατάστημα με είδη ναυτιλιακού εξοπλισμού για σκάφη.

Η εμπορική ζώνη περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και τις αρτιότερες εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού  καταστημάτων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται τα Crew Lounge και Fitness & Spa. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει έναν επιβλητικό χώρο εκδηλώσεων (Event Center), όμοιος του οποίου δεν υφίσταται μέχρι σήμερα στην Κύπρο και ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για εκδηλώσεις. 

  

Ποιες επωνυμίες καταστημάτων έχουν κλείσει συμφωνία ή δείχνουν ενδιαφέρον για να έχουν κατάστημα στη Μαρίνα;

Η έναρξη των ανακοινώσεων των συμφωνιών της εμπορικής ζώνης έγινε τον περασμένο Μάιο με τη Joël Robuchon International και τα διεθνούς φήμης εστιατόρια L’ Atelier De Joël Robuchon & Le Deli Robuchon, τα οποία θα ανοίξουν την άνοιξη του 2022 και θα αποτελέσουν τη ναυαρχίδα των brands της εμπορικής ζώνης.

Σημαντική για εμάς είναι και η συμφωνία με τον Όμιλο Ζορπά για τη λειτουργία του καταστήματος Coffee Berry, το οποίο εγκαινίασε τη νέα εποχή των καταστημάτων του στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Coffee Berry, το οποίο θα εξυπηρετεί ενοίκους, επισκέπτες, ιδιοκτήτες σκαφών και πληρώματα καθώς και εργαζομένους, ήταν το πρώτο κατάστημα που λειτούργησε στη Μαρίνα τον περασμένο Μάιο.

Επιπρόσθετα, το Riva Beachouse της Amaro Hospitality Group, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία προσελκύοντας ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Το νέο εντυπωσιακό all-day beachouse, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μαρίνας Αγίας Νάπας και απολαμβάνει μοναδική θέα, αναμφίβολα θα αποτελέσει τον απόλυτο παραθαλάσσιο προορισμό διασκέδασης στην επαρχία Αμμοχώστου.

Εξίσου σημαντική είναι η συμφωνία που πρόσφατα ανακοινώθηκε με τις Υπεραγορές Αλφαμέγα, οι οποίες θα λειτουργήσουν το πρώτο τους κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Αναλυτικά, τα καταστήματα που έχουν ήδη ενταχθεί στη μεγάλη οικογένεια της Μαρίνας Αγίας Νάπας είναι:

  • L’ Atelier de Joël Robuchon
  • Le Deli Robuchon
  • Κατάστημα ναυτικού εξοπλισμού – Διομήδης Ρουσουδίου
  • Coffee Berry του Ομίλου Ζορπάς
  • Riva Beachouse της Amaro Hospitality Group
  • Υπεραγορές Αλφαμέγα
  • Crew Lounge
  • Onexchange - υπηρεσία ανάληψης χρημάτων

Οι ανακοινώσεις των συμφωνιών της εμπορικής ζώνης θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με ευρέως γνωστά και αγαπημένα brands. Παράλληλα, έχει δοθεί έμφαση σε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.​

Ποιων υπηρεσιών θα επωφελείται ο επισκέπτης και ποιες επιλογές καταστημάτων θα έχει;

Ξεκινώντας από τον τετραώροφο χώρο στάθμευσης, ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν στο κοινό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, το πλάνο ανάπτυξης της εμπορικής ζώνης περιλαμβάνει μια σειρά από επιλεγμένους χώρους εστίασης, καταστήματα, καθώς και beach clubs που θα γίνουν πόλος έλξης και θα αναβαθμίσουν την περιοχή. Ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνεται η δωρεάν χρήση ίντερνετ υψηλής ταχύτητας.

Ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει μια επιχείρηση, η οποία θα ανοίξει στην Μαρίνα Αγίας Νάπας;

Αναμφίβολα, η Μαρίνα Αγίας Νάπας σύντομα θα αποτελέσει ένα πρωτοπόρο τουριστικό και ναυτικό προορισμό, καθώς και προορισμό διασκέδασης και εστίασης. Με γνώμονα πάντα τον τελικό χρήστη των υπηρεσιών-είτε είναι επισκέπτης, ένοικος, ιδιοκτήτης σκάφους, μέλος πληρώματος, είτε ακόμα και μέλος του προσωπικού της Μαρίνας- οι προσφερόμενες υπηρεσίες εντός της Μαρίνας θα είναι υψηλής ποιότητας, συνοδευόμενες από ένα μοναδικό έργο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία.

Μεταξύ άλλων, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην εμπορική ζώνη μπαίνουν κάτω από την «ομπρέλα» της Μαρίνας Αγίας Νάπας και του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού της. Επιπρόσθετα, το ετήσιο πλάνο προώθησης απαρτίζεται από δράσεις και δραστηριότητες που εγγυόνται τη συνεχή ροή επισκεπτών στους χώρους και τα καταστήματα της Μαρίνας. Παράλληλα, ως ο μόνος πιστοποιημένος λιμένας στην Κύπρο με το πρότυπο ISO 13687-1, καθώς και η πρόσφατη ένταξη της Μαρίνας στα λιμάνια φιλοξενίας μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και Superyachts, εγγυόνται επίσης τη συνεχή ροή επισκεπτών.

Θα δοθούν συγκεκριμένα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις;

Αρχής γενομένης από την φετινή χρόνια, δηλαδή κατά την πιλοτική φάση λειτουργίας της εμπορικής ζώνης, και αναλογιζόμενοι πάντα την αβεβαιότητα που επικρατεί τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο λόγω της πανδημίας, η Διοίκηση της Μαρίνας έχει προχωρήσει σε σημαντικές διευθετήσεις/διευκολύνσεις. Η απόφαση αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της εταιρείας να βρίσκεται πάντα έμπρακτα δίπλα στις επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στη Μαρίνα όσο και σε όλες τις επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εμπορική ζώνη στο μέλλον.

Τα καταστήματα θα λειτουργούν σαν ένα εμπορικό κέντρο (mall) για τους ενοίκους και τους επισκέπτες; Και πώς η Μάρινα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής; 

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αποτελεί μια μεικτού τύπου ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει το οικιστικό και το εμπορικό κομμάτι, καθώς και το κομμάτι ελλιμενισμού σκαφών. Ως εκ τούτου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί και εξασφαλιστεί η αρμονική συνύπαρξη όλων όσων βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της Μαρίνας. Με γνώμονα το παραπάνω, η εμπορική ζώνη και τα καταστήματα αυτής είναι και θα παραμείνουν διαθέσιμα, τόσο για τους ενοίκους όσο και για τους ιδιοκτήτες και τα πληρώματα σκαφών, τους επισκέπτες, καθώς και το προσωπικό της Μαρίνας.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την περιοχή Αμμοχώστου, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο, γεγονός για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Το έργο ήδη αποφέρει σημαντικά εισοδήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, δημιουργώντας πέραν των 800 θέσεων εργασίας, άμεσα ή έμμεσα.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας συμβάλλει-και θα συνεχίσει να συμβάλλει-σημαντικά σε διάφορους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας, είτε μέσω της συνεισφοράς στο ΑΕΠ της χώρας, είτε σε τοπικό επίπεδο στην περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η συνεισφορά και τα οφέλη που θα αποκομίσουν παρακείμενες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου, όπως ξενοδοχεία και διάφορες επιχειρήσεις, από την συνεχή ροή επισκεπτών/τουριστών στη Μαρίνα.

Πώς θα διασφαλίζεται η ροή των επισκεπτών στη Μαρίνα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου;

Μέσω ενός ετήσιου πλάνου, το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα από δράσεις, εκδηλώσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Μαρίνα θα επωφελούνται διαρκώς από απρόσκοπτη ροή επισκεπτών. Το εμπορικό τμήμα μελετάει προσεκτικά το πλάνο ανάπτυξης, δημοσίων σχέσεων, προώθησης και διαφήμισης, έχοντας ήδη θέσει μετρήσιμους στόχους σε ό,τι αφορά τη ροή των επισκεπτών.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa