Η Emirates SkyCargo επεκτείνει τις υποδομές φαρμακευτικής ψυχρής αλυσίδας στο Ντουμπάι

Η Emirates SkyCargo βελτιώνει τη διαχείρισης της φαρμακευτικής ψυχρής αλυσίδας των εμβολίων στο Ντουμπάι με την επέκταση του πλήρως αυτοματοποιημένου χώρου της με την προσθήκη 94 θέσεων για παλέτες αεροπλάνου στις ευρωπαϊκά πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της στον Διεθνή Αερολιμένα στο Ντουμπάι.  

Ο διευρυμένος χώρος θα προσφέρει 2.600 τ.μ. επιπλέον περιβάλλοντος ελεγχόμενης θερμοκρασίας (2-25 βαθμούς Κελσίου) για την αποθήκευση και τη διαχείριση εμβολίων και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της Emirates SkyCargo. Η επέκταση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς παρέχει επιπλέον χωρητικότητα ικανή να στεγάσει 60-90 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για μεταφορά εμβολίων COVID-19.

Οι εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί με πιστοποίηση ορθών πρακτικών διανομής και έχουν ενισχύσει τη θέση του αερομεταφορέα ως ηγέτη της βιομηχανίας στις αεροπορικές μεταφορές φαρμακευτικών προϊόντων.

Μεταφορά εμβολίων COVID-19
Η Emirates SkyCargo συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διεθνή διανομή εμβολίων COVID-19 έχοντας μεταφέρει πάνω από 75 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 με περισσότερες από 250 πτήσεις σε περισσότερους από 60 προορισμούς από τα τέλη του 2020.

«Η Emirates SkyCargo είναι περήφανη που έχει μεταφέρει πάνω από 350 τόνους εμβολίων COVID-19 σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη σε κοινότητες που εξακολουθούν να επηρεάζονται έντονα από το τρέχον κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, κοιτάζουμε πάντα μπροστά και αναμένουμε ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για μεταφορά εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ήδη, έχουμε παρατηρήσει μία αύξηση του όγκου εμβολίων COVID-19 που μεταφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς υπήρξε και αυξημένη παραγωγή», δήλωσε ο Nabil Sultan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Emirates, Cargo.

«Οι τελευταίοι έξι μήνες αποτέλεσαν μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης για την Emirates SkyCargo, καθώς και για τους κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων και τους συνεργάτες μας. Καταφέραμε να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε και να καταστήσουμε τη διαδικασία μεταφοράς εμβολίων ταχύτερη και πιο αποτελεσματική, παρέχοντας μια πολύτιμη ώθηση στην επόμενη φάση της μεταφοράς εμβολίων COVID-19, καθώς και στη μεταφορά άλλων φαρμακευτικών προϊόντων ευαίσθητων στη θερμοκρασία, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο μέλλον», πρόσθεσε ο Sultan.

Η Emirates SkyCargo ήταν ένας από τους πρώτους αερομεταφορείς που ξεκίνησε εκτεταμένες προετοιμασίες κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας για τη μεταφορά εμβολίων COVID-19. Τον Οκτώβριο του 2020, ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός αποκλειστικού αεροπορικού πιστοποιημένου κόμβου στο Ντουμπάι για τη μεταφορά εμβολίων COVID-19. Ο αερομεταφορέας διαθέτει πάνω από 20.000 τετραγωνικά μέτρα υποδομής ψυχρής αλυσίδας, πιστοποιημένης για ορθές πρακτικές διανομής από την ΕΕ, για αποθήκευση και διαχείριση εμβολίων COVID-19 στο Ντουμπάι. Η Emirates SkyCargo διαθέτει επίσης έναν στόλο με περισσότερα από 50 Cool Dollys αφιερωμένα για φαρμακευτικά προϊόντα, προστατεύοντας έτσι τις ευαίσθητες στη θερμοκρασία αποστολές, όπως αυτών των εμβολίων, κατά τη μεταφορά μεταξύ του αεροσκάφους και του τερματικού σταθμού φορτίου.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Emirates SkyCargo συνεργάστηκε με την DP World, τη Διεθνή Ανθρωπιστική Πόλη και τα Αεροδρόμια του Ντουμπάι για να δημιουργήσουν το Dubai Vaccine Logistics Alliance με στόχο τη γρήγορη μεταφορά εμβολίων COVID-19 μέσω του Ντουμπάι σε αναπτυσσόμενες χώρες. Τον Φεβρουάριο του 2021 ακολούθησε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη UNICEF για να επισπευσθεί η μεταφορά εμβολίων COVID-19 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας COVAX.

Εκτός από τα εμβόλια COVID-19, η Emirates SkyCargo μετέφερε χιλιάδες τόνους άλλων βασικών προϊόντων, όπως εξοπλισμό ατομικής προστασίας, φαρμακευτικά προϊόντα και άλλες σχετικές προμήθειες στις πτήσεις της. Επιπλέον, ο αερομεταφορέας πρόσφατα δημιούργησε μια πρωτοβουλία για τη μεταφορά επειγόντων ειδών στην Ινδία για να βοηθήσει με την έξαρση του COVID-19. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η εταιρεία προσφέρει δωρεάν τη διαθέσιμη χωρητικότητα φορτίου στις πτήσεις του από το Ντουμπάι προς εννέα προορισμούς στην Ινδία, για ΜΚΟ για τη μεταφορά ιατρικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης.

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα