Πρόταση επέκτασης μέχρι τον Μάρτιο της επιχορήγησης διακοπών σε εμβολιασμένους

Πρόταση για επέκταση του σχεδίου επιχορήγησης διακοπών σε εμβολιασμένους, με διαμονές σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο, υπέβαλε προς το Υφυπουργείο Τουρισμού η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ). 

Η πρόταση κατατέθηκε προς το αρμόδιο Υφυπουργείο στο πλαίσιο χθεσινών συναντήσεων που είχε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου, αλλά και διά επιστολής που απέστειλε στον αρμόδιο Υφυπουργό, Σάββα Περδίο.  Σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου, ο κ. Περδίος απάντησε πως οι προτάσεις της ΟΣΙΚΑ θα μελετηθούν και ότι ο ίδιος θα πάρει στο Υπουργικό Συμβούλιο νέες προτάσεις. 

Διαβάστε εδώ: 

Τα ξενοδοχεία που μπήκαν στο σχέδιο επιχορηγημένων διακοπών για εμβολιασμένους

Ο κ. Θρασυβούλου, ο οποίος χθες συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και στο Υφυπουργείο Τουρισμού εξέφρασε ικανοποίηση για το ότι οι περισσότερες εισηγήσεις της Ομοσπονδίας λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου της ΟΣΙΚΑ, φαίνεται πως τα επιδόματα των μισθών των εργαζομένων (60%-40%) στα κέντρα αναψυχής θα συνεχιστούν και κατά το μήνα Ιούλιο 2021, κάτι το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα, εντός των ημερών από το Υπουργείο Εργασίας.

Σχετικά με το Υφυπουργείο Τουρισμού ο κ. Θρασυβούλου, εκφράζει την εκτίμηση ότι αναμένεται να συνεχιστεί η επιχορήγηση διακοπών σε εμβολιασμένους με διαμονές σε ξενοδοχεία και γενικά τουριστικά καταλύματα μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Να σημειωθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε τερματιστεί τέλος του περασμένου Ιουνίου και ανανεώθηκε από τις 15 Ιουλίου 2021 μέχρι τέλος Αυγούστου 2021.

Ο κ. Θρασυβούλου, ανέφερε πως οι περισσότερες εισηγήσεις της ΟΣΙΚΑ για αντιμετώπιση της κατάστασης στα κέντρα αναψυχής,  λόγω πανδημίας έχουν εισακουστεί από τα αρμόδια υπουργεία και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.    

Δειτε Επισης

Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου