«Δεν είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι, απαιτούμε σεβασμό»

Σε μια πρώτη συμβολική κινητοποίηση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατήλθαν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), διαμαρτυρόμενοι κατά της υποχρέωσης να ελέγχουν το safepass οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των υποστατικών. Την ίδια ώρα, εντός του Προεδρικού, συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο για οριστικοποίηση των νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Τα μέλη του συνδέσμου συγκεντρώθηκαν και αναχώρησαν από το ΓΣΠ στις 10:30 π.μ. με κατεύθυνση το Προεδρικό, ενώ στα πλάνα τους βρισκόταν και η μετάβαση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η οποία ωστόσο τελικά ακυρώθηκε.

Διαβάστε ακόμα: 

Μέτρα το Υπουργικό, πορεία οι εστιάτορες

Σε δηλώσεις του, ο Γ.Γ. του ΠΑΣΙΚΑ Φάνος Λεβέντης είπε ότι είναι μια πρώτη συμβολική κινητοποίηση που έγινε, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι εξακολουθούν να διαφωνούν με την πρόνοια στο διάταγμα, που χρειάζεται χωρίς αμφιβολία να αναθεωρηθεί.

«Πιστεύουμε ότι με τον διάλογο μπορούμε να καταλήξουμε και να βρούμε μια λύση τέτοια, η οποία θα είναι και αποδεκτή και εφαρμόσιμη και να μας φέρει και το αποτέλεσμα που θέλουμε στον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας», σημείωσε.

Λειτουργούμε υπεύθυνα, συνέχισε, αντιλαμβανόμαστε και δεν έχουμε διαφωνήσει με την φιλοσοφία της απαίτησης αυτής. «Ξεκάθαρα διαφωνήσαμε. Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα με χώρους που πρακτικά αδυνατούν να πάρουν αυτή την ευθύνη του ελέγχου για λόγους που ακόμη και η κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν παραδεχθεί ότι όντως υπάρχουν δυσκολίες», πρόσθεσε.

Αυτές τις δυσκολίες, συνέχισε, θέλουμε να τις συζητήσουμε ξανά και να βρούμε λύση. «Είχαμε εξαγγείλει ακόμη μια κινητοποίηση σήμερα, την οποία αποσύρουμε τώρα αυτή την στιγμή, και ήταν κινητοποίηση προς το Αεροδρόμιο. Λειτουργώντας υπεύθυνα δίνουμε χρόνο και ευκαιρία στην κυβέρνηση να ξανασκεφθεί και να αναθεωρήσει την απόφαση αυτή. Θέτουμε επίσης, τους εαυτούς μας για όσες ώρες χρειαστούν να κάτσουμε μαζί και να βρούμε τις λύσεις», ανέφερε.

Είπε πως «τα προβλήματα μας βέβαια δεν είναι μόνο αυτά, υπάρχει σωρεία προβλημάτων που απασχολούν την βιομηχανία».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι δεν ήταν τυχαία η ημέρα κινητοποίησης λόγω της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου. «Διαλέξαμε αυτή την ώρα εδώ κάτω από συνθήκες δύσκολες. Ο κόσμος άφησε τις δουλειές του, Παρασκευή ημέρα και ήρθε σε αυτό το καμίνι σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την φωνή της οργάνωσης. Συνειδητά επίσης δεν έχουμε επιδώσει κανένα υπόμνημα γιατί το θεωρούμε πλεονασμό εφόσον ήδη οι θέσεις μας είναι ενώπιον και του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου και περιμέναμε ότι κάποια κίνηση καλής θέλησης από την κυβέρνηση θα γινόταν προς την δική μας κατεύθυνση», πρόσθεσε.

 

Σημείωσε ότι από πλευράς οργάνωσης θα δοθεί χρόνος και θα αναμένουν για τις εξελίξεις. «Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα αντιληφθεί η Kυβέρνηση ότι έχει περάσει μια εβδομάδα από την εφαρμογή της πρόνοιας και δεν υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων αλλά αντιθέτων αυξάνονται.  Δεν πρέπει να θυματοποιούνται 3.500 κέντρα αναψυχής να είναι υπόλογα έναντι του νόμου και με χρηματικές ποινές που είναι και πάρα πολύ υψηλές», συμπλήρωσε.

Στα αυτοκίνητα τους, έφεραν πλακάτ που ανέγραφαν ότι «δεν είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι, απαιτούμε σεβασμό».

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ