Πέφτουν καταγγελίες σε βάρος ιδιοκτητών/υπεύθυνων υποστατικών

Συνολικά 16 ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών καταγγέλθηκαν το τελευταίο 48ωρο(σ.σ. Παρασκευή και Σάββατο) από την Αστυνομία για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των θετικών κρουσμάτων, οι έλεγχοι από τα μέλη της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί ιδιαίτερα στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων και σε χώρους όπου η κατοχή αποδεικτικού στοιχείου safe pass είναι υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο καταγγέλθηκαν εννέα ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών (έξι στη Λεμεσό, ένας στη Λάρνακα και δύο στην Πάφο).  

Οι τέσσερις από τις εννέα περιπτώσεις καταγγελιών ιδιοκτητών/υπευθύνων υποστατικών αφορούσαν μη κατοχή safe pass από πελάτες και η μια μη κατοχή από υπάλληλο. Στους υπευθύνους υποστατικών επιβλήθηκε συνολικό χρηματικό πρόστιμο ύψους €17.750.

Εξάλλου, την Παρασκευή, η Αστυνομία προέβη σε επτά καταγγελίες υπευθύνων υποστατικών για παραβίαση των διαταγμάτων για ανάσχεση της πανδημίας. Επτά καταγγελίες σε βάρος πολιτών αφορούσαν την παρουσία τους σε χώρους εστίασης χωρίς safepass, ενώ για safepass καταγγέλθηκε υπεύθυνος ενός υποστατικού.

Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.811 έλεγχοι και προέκυψαν καταγγελίες δύο υποστατικών. Στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 705 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν τρία υποστατικά. Στη Λάρνακα, από 233 ελέγχους δεν καταγγέλθηκε οποιοδήποτε υποστατικό, ενώ στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 671 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν δύο υποστατικά.  Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκαν οι υπάλληλοι των δύο υποστατικών για μη τήρηση των μέτρων.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων