Powered by

Ενισχύει το πτητικό πρόγραμμα της Cyprus Airways ο Camilleri

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Υπουργού,  Γιάννη Καρούσου και του νέου ιδιοκτήτη της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cyprus Airways, Simon Camilleri, στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή της εταιρείας, Γιώργου Μαυροκώστα.

Ο κ. Camilleri ενημέρωσε τον Υπουργό ότι πρόθεσή του είναι να ενισχύσει το πτητικό της πρόγραμμα, προσθέτοντας πως είναι ενήμερος για το πρόγραμμα κινήτρων για βοήθεια των αερογραμμών που εφάρμοσε η Κυπριακή Δημοκρατία στην δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού και ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με τις κυπριακές αρμόδιες αρχές.

Ο Υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι ο τομέας των αερομεταφορών επηρεάστηκε περισσότερο από κάθε άλλο τομέα μεταφορών λόγω της πανδημίας και ότι το σχέδιο κινήτρων έχει βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να συνεχίσουν έστω και σε περιορισμένο βαθμό το πτητικό τους πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι «πέραν του σχεδίου κινήτρων, έχουμε αναλάβει και πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την Διακήρυξη για την Συνδεσιμότητα που παρουσιάσαμε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών στις 3 Ιουνίου 2021, με την συμμετοχή άλλων 7 χωρών μελών της ΕΕ για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διάρκειας 3 χρόνων, για να βοηθηθεί ο τομέας των αερομεταφορών να ανακάμψει όσο πιο σύντομα γίνεται».

Δειτε Επισης

Το εστιατόριο «το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Μαριλένα Ραουνά: Πέραν των 30.000 συνέδρων στην Κύπρο...Οκτώ διαγωνισμοί για κάλυψη των αναγκών διαμονής
Επιτυχής αναχρηματοδότηση για την Celestyal-Επιταχύνει την στρατηγική ανάπτυξής της
Αύξηση πέραν του 30% για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τετράμηνο-Ανήλθαν στα €582,5 εκ.
Palm Beach Resort: Μια νέα εποχή παραθαλάσσιας ζωής με επενδυτικό χαρακτήρα
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Emirates: Βελτιώνει την ταξιδιωτική εμπειρία με αναβαθμισμένα αεροσκάφη-Επέκταση της premium οικονομικής θέσης σε νέους προορισμούς
Το νέο κατάστημα Starbucks στην Σταυρού άνοιξε τις πόρτες του-Έμφαση στην αισθητική και στη συνολική εμπειρία (photos)