Η Hermes Airports συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια “Destination Summer”

Η Hermes Airports υποστηρίζει, μαζί με άλλους τουριστικούς φορείς, το ασφαλές άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων σε μια κοινή προσπάθεια άρσης των περιοριστικών ταξιδιωτικών μέτρων. Η καμπάνια «Destination Summer» έχει ως στόχο τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με τα κράτη μέλη για την επανέναρξη των ταξιδιών και τη διασφάλιση ομαλών και ασφαλών μετακινήσεων για τους Ευρωπαίους πολίτες. Οι φορείς που συμπράττουν για τη καμπάνια είναι οι: Airlines For Europe (A4E), Airports Council International Europe (ACI EUROPE), International Air Transport Association (IATA) και European Travel Retail Confederation (ETRC). 

Χάρη στις συνεχιζόμενες εκστρατείες για τους εμβολιασμούς σε όλη την Ευρώπη, τα αυξανόμενα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τις βελτιώσεις στην επιδημιολογική κατάσταση, υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για να καταστεί δυνατή η επανέναρξη του τουρισμού με συντονισμένο τρόπο. Αυτή η επανέναρξη πρέπει να παραμείνει συνεπής στα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να αποφευχθούν οι αθέμιτες διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και μη ταξιδιωτών.

Οι φορείς ζητούν κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση βασισμένη στα ακόλουθα:

-Αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας στην ΕΕ, ιδίως μέσω της ταχείας εφαρμογής του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της ΕΕ

-Κυκλοφορία προσιτών, αξιόπιστων και ταχέων τεστ στην ΕΕ, όπως απαιτείται, που δίνουν τέλος στην καραντίνα και χρήση της αυξανόμενης διαθεσιμότητας σε τεστ αντιγόνου

-Ώθηση για προοδευτική επανέναρξη των μη απαραίτητων διεθνών ταξιδιών μέσω συχνής αναθεώρησης του «Λευκού καταλόγου της ΕΕ» – και επιτρέποντας την είσοδο στην ΕΕ ταξιδιωτών που προέρχονται από τρίτες χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση και όσων είναι εμβολιασμένοι με εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ.

Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, δήλωσε πως «Οι πολίτες έχουν την ανάγκη να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια καθώς αυτός είναι ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από 15 μήνες με διαδοχικά lockdowns και ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ήρθε η ώρα να επανενωθούμε και πάλι. Η  καμπάνια Destination Summer, με μερικούς απ’ τους σημαντικότερους φορείς του τουρισμού και τη συμμετοχή της Hermes Airports, προάγει την υπευθυνότητα έτσι ώστε να υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες ταχύτερης και μακροπρόθεσμης ανάρρωσης».

Για περισσότερες πληροφορίες: www.destinationsummer.eu

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα