Powered by

Χ. Λοϊζίδης: Restart στις τουριστικές αφίξεις με πλάνο εξόδου από την κρίση

Έχοντας λάβει όλα τα μέτρα σε συνεννόηση με το κράτος, το Υφυπουργείο Τουρισμού αλλά και με τους τουριστικούς εταίρους, ο ΠΑΣΥΞΕ βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής του πλάνου εξόδου από την κρίση της πανδημίας, η οποία αδιαμφισβήτητα έπληξε στα μέγιστα τον κλάδο της φιλοξενίας.

Αν και έχει χαθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 όσον αφορά τις τουριστικές αφίξεις, αισιόδοξος δηλώνει ο Χάρης Λοϊζίδης, πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ για το δεύτερο μισό του έτους. Το πιο σημαντικό, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο InBusiness TV, είναι να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα και να ενταχθεί η Κύπρος στην πράσινη κατηγορία των χωρών.

Τέλος στις τεράστιες αναπτύξεις με εκατοντάδες κλίνες
Τονίζοντας ότι κατά την μετά – πανδημία εποχή θα πρέπει να γίνουν πολλές προσαρμογές στο τουριστικό μας προϊόν, ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ότι η εποχή των τεράστιων αναπτύξεων με εκατοντάδες κλίνες αποτελεί παρελθόν.

«Θα δούμε περισσότερο επικέντρωση σε μικρές μονάδες, μικρού αριθμού κλινών που θα προσφέρουν εξειδικευμένο τουριστικό προϊόν με ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και της τοπικής γαστρονομίας και όλων αυτών των προϋποθέσεων που αναφέρονται στην επίσημη Εθνική Στρατηγική Τουρισμού 2020-2030» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ. 


43rd The Cyprus Hotel Summit & Exhibition
Ο ΠΑΣΥΞΕ σε συνεργασία με την ΙΜΗ διοργανώνουν το «43rd The Cyprus Hotel Summit & Exhibition» στις 29 Ιουνίου. Το συνέδριο και η έκθεση θα αποτελέσουν ένα εμπορικό και κοινωνικό φόρουμ του τομέα στην Κύπρο με στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του τουρισμού στη χώρα.

«Το συνέδριο θα προσφέρει μια καλή διέξοδο για όσους θέλουν να εμπλακούν στη διαδικασία της ανάκαμψης και της επιστροφής στην κανονικότητα όσον αφορά την τουριστική βιομηχανία. Θα είναι ένα συνέδριο εμπλουτισμένο με μεγάλους οργανωτές ταξιδιών, με Υπουργούς, με διάφορους τουριστικούς φορείς του τόπου και εκπροσώπων αυτών και οι οποίοι θα καταθέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και τις δικές τους προτάσεις για το μέλλον» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Δειτε Επισης

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Αυτή είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιβολή τέλους 5% επί των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Το... τερματίζουν οι Κινέζοι για την πλωτή μονάδα-Οι ισχυρισμοί CMC για το FSRU και ποια η πραγματικότητα
Όλες οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της Τρ. Κύπρου-Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανά ψήφισμα
Επανεκλογή Τάκη Αράπογλου στην προεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου
Έκπληκτη η ΕΤΥΦΑ, απορρίπτει ισχυρισμούς της κινεζικής CMC: «Δεν θα την ακολουθήσουμε στην παραπλάνηση»
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου