Πέτρος Γαβριήλ: Εγκωμιαστικά σχόλια αποκομίζει η κυπριακή κουζίνα

Η συνεχής επιμόρφωση και μεταφορά γνώσεων και εμπειριών στην νεότερη γενιά με απώτερο στόχο την συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση του επαγγέλματος του μάγειρα, φιγουράρει υψηλά στους επαγγελματικούς στόχους του Executive Chef Πέτρου Γαβριήλ, μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, ο οποίος μέσα από την ενεργό δραστηριότητά του στον Σύνδεσμο βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και ικανότητες του.

Με αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς τόσο ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, όσο και ως κριτής, δηλώνει στο InBusinessNews πως να και μικρή η κυπριακή κουζίνα έχει αποκομίσει εγκωμιαστικά σχόλια.

Παράλληλα μιλά για τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσο ο ίδιος όσο και η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου κατά την προετοιμασία τους για συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ποιες εμπειρίες αποκομίσατε μέχρι σήμερα από την συμμετοχή σας στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και πως συνέβαλαν οι διακρίσεις που λάβατε στην επαγγελματική σας ανέλιξη;
Η συμμετοχή μου στον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου μόνο θετικά έχει να επιδείξει. Μέσω του ΣΑΚ έχουν βελτιωθεί οι επαγγελματικές μου εμπειρίες, γνώσεις και ικανότητες και συνεχίζουν να βελτιώνονται. Αισθάνομαι περήφανος που είχα την τιμή να λάβω μέρος σε όλες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο ΣΑΚ κατα καιρούς και σίγουρα έχω γνωρίσει συναδέλφους από όλη την Κύπρο αλλά και ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Ποια σχόλια λαμβάνει η κυπριακή κουζίνα σε διεθνείς διοργανώσεις και τις διακρίσεις που λαμβάνουν κατά καιρούς τα μέλη του Συνδέσμου;
Αν και μικρή σε μέγεθος η πατρίδα μας έχουμε λάβει κατά καιρούς πολύ εγκωμιαστικά σχόλια, όσον αφορά την κυπριακή κουζινα την οποία και προσπαθούμε να προβάλουμε με κάθε τρόπο στο εξωτερικό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το σχόλιο ενός πολύ διακεκριμένου Chef όπου αφού του εξήγησα τι είναι το χαλλούμι και ποια είναι η παράδοση του χαλλουμιού στην Κύπρο έφυγε ενθουσιασμένος και μου είπε «Από την άλλη βδομάδα θα είναι στο Μενού των 2 αστεριών εστιατορίου μου»

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά την θητεία σας ως Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου για την σωστή προετοιμασία της Ομάδας για συμμετοχές στο εξωτερικό;
Είχαμε πολλές δυσκολίες στην αρχή, κυρίως με τα υλικά που δεν ήταν τότε πολύ ευκόλο να τα βρεις στην Κύπρο, αλλά και με το υψηλό κόστος αυτών των υλικών. Δεν ήταν, επίσης, πολύ εύκολο να πείσεις εργοδότες και εταιρίες για την χρησιμότητα του τί κάνεις για να σε βοηθήσουν, με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις.

Ποια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία στην μέχρι τώρα πορεία σου;
Δεν έχω μια συγκεκριμένη εμπειρία γιατί όλες ανεξαιρέτως οι εμπειρίες είναι πάντα ενδιαφέρουσες, αλλά αν πρέπει να διαλέξω δύο αντί μία η πρώτη μου μεγάλη εμπειρία ήταν η συμμετοχή ως διαγωνιζόμενος με την Εθνική ομάδα την πρωτή φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής το 2002 και οι δύο φορές πρόσκληση μου μετά για να συμμετάσχω στην κριτική επιτροπή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό το 2014 και 2018 .

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί επαγγελματικοί σας στόχοι;
Συνεχής επιμόρφωση και μεταφορά γνώσεων και εμπειριών στην νεότερη γενιά με απώτερο στόχο την συνεχή αναβάθμιση και βελτίωση του επαγγέλματος του μάγειρα κατατάσσοντας το εκεί που πραγματικά του αξίζει.

Who is Who
O Πέτρος Γαβριήλ είναι “Executive Chef” στην εταιρεία Sodexo από το 2008 μέχρι και σήμερα. Είναι κάτοχος Higher Diploma in cookery από το Europa College Nicosia και MSC in Hospitality management από το Cardiff Metropolitan University.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος τύπου και Εξωτερικών Υποθέσεων του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων την διετία 2007 – 2009, Αναπληρωτής Πρόεδρος την τετραετία 2011 - 2015 και πρώην Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου από το 2000 – 2006.

Συμμετείχε σε διάφορους διαγωνισμούς μαγειρικής, σε Κύπρο, Μάλτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Λουξεμβούργο και Γερμανία όπου και εξασφάλισε πολλές διάκρισης και βραβεία. Παράλληλα, διετέλεσε διεθνής κριτής του WACS Level ‘’A’’.

Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του διεθνούς διαγωνισμού “Global Chef Challenge” που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012 στην Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, καθώς επίσης και μέλος της κριτικής επιτροπής στο Παγκόσμιο Κύπελο Μαγειρικής (Culinary World Cup) που έγινε στο Λουξεμβούργο το Νοέμβριο του 2014 και τον Νοέμβριο του 2018.

Διετέλεσε επίσης Προέδρος Κριτικής Επιτροπής του παγκύπριου διαγωνισμού μαγειρικής ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ- Ho.Re.Ca. 2012, 2014, 2016 και 2019.

 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ