Πώς θα επιτευχθεί η ανάκαμψη του ξενοδοχειακού κλάδου

Με το καλοκαίρι του 2020 να θεωρείται μια κακή παρένθεση και πως έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, ο ξενοδοχειακός τομέας είναι με το βλέμμα στραμμένο στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και στην προσδοκία πως παγκοσμίως η κατάσταση τείνει να βελτιωθεί, ενώ οι ξενοδόχοι προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν, καταστρώνοντας τις στρατηγικές τους για την προσέλκυση πελατών και την αύξηση των κρατήσεων.

Ωστόσο, η επικρατούσα κατάσταση παραμένει αβέβαιη, συμβάλλοντας στη διατήρηση ρευστού κλίματος. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις τείνουν στο συμπέρασμα πως ναι μεν το 2021 δεν θα είναι μια χρονιά όπως η προηγούμενη, στη δίνη της πανδημίας, αλλά ίσως μία χρονιά στη δίνη του εμβολίου. Δηλαδή, ναι μεν θα επικρατεί μία μεγαλύτερη αισιοδοξία, αλλά και πάλι η απόλυτη σταθερότητα δεν θα έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αξιολογώντας την μέχρι τώρα κατάσταση, ο ξενοδοχειακός κλάδος αντιμετώπισε μια πρωτόγνωρη κρίση λόγω της αναταραχής που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19. Με τα ξενοδοχεία να κλείνουν ή να λειτουργούν με σημαντικά περιορισμένη δυναμικότητα, οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες στον τομέα της φιλοξενίας καλούνται τώρα να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Με την επανεκκίνηση της βιομηχανίας να θεωρείται δεδομένη, ο δρόμος προς την ανάκαμψη ωστόσο προβλέπεται να είναι μακρύς.

Αποκτώντας την χαμένη αίγλη

Καθίσταται πλέον σαφές ότι η στρατηγική του ξενοδοχειακού τομέα για τη σεζόν του 2021, θα πρέπει να σχεδιαστεί εν μέσω αστάθειας και με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία: Με προσεκτικά βήματα, επιλεγμένες κινήσεις, συγκεκριμένους στόχους και προβλέψεις για κάθε ενδεχόμενο. Πρόκειται ομολογουμένως για μία περίπλοκη κατάσταση, για τη διαχείριση της οποίας, ακόμα και οι μεγαλύτεροι ξενοδοχειακοί όμιλοι παγκοσμίως, έχουν επιστρατεύσει ομάδες ειδικών συμβούλων που επιχειρούν, συνδυάζοντας τα δεδομένα και προσαρμόζοντας τις κινήσεις τους για το τουριστικό περιβάλλον του 2021.

Το ετήσιο Συνέδριο και η Έκθεση του ΠΑΣΥΞΕ αποτελούν σημείο αναφοράς ως προς την Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία του Νησιού και έχει δικαίως καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ετήσια σύναξη τόσο των επιχειρηματιών όσο και των διευθυντικών στελεχών ολόκληρης της αλυσίδας του Τουρισμού.

Συνεχίζοντας περήφανα την δυναμική πορεία του μεγαλύτερου θεσμού της εγχώριας Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Βιομηχανίας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) σε συνεργασία με την ΙΜΗ διοργανώνουν στις 29 Ιουνίου 2021, το 43ο Ξενοδοχειακό Συνέδριο & Έκθεση. Το Συνέδριο και η Έκθεση αποτελούν το σημαντικότερο εμπορικό και κοινωνικό Φόρουμ του τομέα στην Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του Τουρισμού στη χώρα.

Όλες οι εξελίξεις και οι τάσεις που διαμορφώνονται σε κυπριακό και παγκόσμιο επίπεδο, στον τομέα της Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Βιομηχανίας, αναδεικνύονται στο φετινό «43ο Ξενοδοχειακό Συνέδριο & Έκθεση».

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Οργανωτής: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)

Υπό την αιγίδα: Υφυπουργείο Τουρισμού

Συντονιστής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: INBusiness Magazine & GOLD Magazine

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food