Περιοδεία Υφυπουργείου Τουρισμού – ΕΤΑΠ Λευκωσίας στα χωριά Φαρμακάς – Καμπί Φαρμακά

Εποικοδομητική ήταν η περιοδεία που πραγματοποίησε στα χωριά Φαρμακάς και Καμπί Φαρμακά ο Υφυπουργός  Τουρισμού, Σάββας Περδίος. Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λευκωσίας, Θεόδωρο Κρίγγου, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα έργα τουριστικής ανάπτυξης και αλλά έργα υποδομών στην περιοχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι επισκέψεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, όπως τα «Χ&Μ Παραδοσιακά Αλλαντικά», τα «Γλυκά της Ελένης», τα προϊόντα ντομάτας «ΜΚΚ», την παραγωγή μηλίτη, «Μηλίτσα Apple Cider» και το οινοποιείο “Santa Irene” & Ierambelos. 

Στο πλαίσιο  της περιοδείας, ο κ Περδίος επισκέφθηκε την πλατεία του χωριού  Φαρμακάς, όπου διεξάγονται έργα υποδομής του Κοινοτικού Συμβουλίου για κοινόχρηστους χώρους προώθησης τοπικών προϊόντων και τον εκδρομικό χώρο «Κοσσινάς», όπου γίνεται αναβάθμιση υποδομών με σημεία μελέτης της φύσης και ανάπτυξης θεματικών εμπειριών. 

Στο Καμπί Φαρμακά, ο Υφυπουργός Τουρισμού και ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είδαν από κοντά τα έργα αναβάθμισης των υποδομών που διεξάγονται στα γεφύρια Καμαρωτό και Κάτω Αμπέλια, στο μονοπάτι της φύσης «Αηδόνια» και στον «Κόλυμπο».  Επίσης, επισκέφθηκαν  τον καταρράκτη  Κάκκουρα – Φαρμακά.

Η περιοδεία του Υφυπουργού, διεμήνυσε το ενδιαφέρον της πολιτείας για ανάπτυξη και πρόοδο στη συγκεκριμένη περιοχή. Ως ΕΤΑΠ Λευκωσίας, παραμένουμε προσηλωμένοι στη στήριξη, συμμετοχή, χρηματοδότηση και συγχρηματοδότηση έργων που θα αναδείξουν τα χωριά της περιοχής ως τουριστικό προορισμό.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.

www.visitnicosia.com.cy

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024