Powered by

ΟΣΙΚΑ: Δύσκολη η επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης

Μετά την τελευταία απόφαση για το τρίτο lockdown η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), μέσω του προέδρου της Νεόφυτου Θρασυβούλου, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση για την επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε ενδεικτικά πως οι επιχειρήσεις αφήνουν πίσω ολόκληρα "stock" (εμπορεύματα), εκκρεμότητες και πελάτες και δημιουργούνται πιο πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να γίνεται και πιο δύσκολη η βιωσιμότητα της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής.

«Εμείς», είπε «ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής δεν αντικαθιστούμε τους επιδημιολόγους, εκτιμώντας πως εάν η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου είναι δύσκολη και έπρεπε να ληφθεί απόφαση για καθολικό lockdown καλώς έγινε».

Επεσήμανε ωστόσο πως επιθυμία και ευχή τους είναι όπως «καθαρίσει» η Κύπρος από την πανδημία, ώστε να μπορούν να δεχτούν τουρισμό και το κράτος να σταθεί αρωγός να στηρίξει τις επιχειρήσεις για να μπορούν να επαναλειτουργήσουν.

Δειτε Επισης

Christophe Petit: Στόχος της Hermes η ανάπτυξη σύγχρονων και βιώσιμων αεροδρομίων-Μια νέα εποχή προόδου
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)
Α.Βαφεάδης: Να βρεθεί χρυσή τομή για τα δικαιώματα των επιβατών στην Ε.Ε.-Πονοκέφαλος η συμφόρηση στους αιθέρες
Γιατί πρέπει η Κύπρος να ηγηθεί στον βιώσιμο τουρισμό
Το καλοκαίρι ξεκινά δυναμικά στα Starbucks με νέα ροφήματα
Τα Mare Resorts παρουσιάζουν το «Taste Cyprus 2025»-Μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων για φιλανθρωπικό σκοπό
ΙΑΤΑ: Αναμένει μείωση των κερδών αεροπορικών εταιρειών λόγω των εμπορικών εντάσεων
Κ. Κουμής: Ενισχύει τη θέση της στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη η Πάφος-Τεράστια η συνεισφορά της στον τουρισμό
Θ. Μιχαηλίδης: Αυξημένες οι πληρότητες των ξενοδοχείων το πρώτο εξάμηνο-Η εικόνα για το τριήμερο του Κατακλυσμού
Ενώνουν δυνάμεις για προώθηση της επιχειρηματικότητας νέων στον τουριστικό τομέα ΟΝΕΚ και ΕΤΑΠ Λάρνακας-Υπέγραψαν MoU