Powered by

Φ. Λεβέντης: H ζημιά μεγαλώνει, αλλά δεν υπήρχε επιλογή

Θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι επιχειρήσεις εστίασης, αναφέρει στο InbusinessNews o Γ.Γ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, εκφράζοντας την πρόθεσή του να επιδώξει συνάντηση με την κυβέρνηση. 

Κληθείς από το InbusinessNews να σχολιάσει το νέο κλείσιμο των χώρων εστιάσης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα για αναχαίτιση της πανδημίας, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη επιλογή και επιβάλει η κυβέρνηση αυτό το πιο αυστηρό μέτρο. Θα έπρεπε να υπήρχε αυστηρότερος έλεγχος στα ήδη αυστηρά μέτρα για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο».  

Διαβάστε ακόμα

Σε καθεστώς lockdown το «επιχειρείν»- Κλείνουν ζωτικοί τομείς της οικονομίας

Χ. Αγκαστινιώτης: Σκληρά, αλλά αναγκαία τα μέτρα

Όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, τo νέο lockdown θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προβεί σε αποζημειώσεις στις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις», ανέφερε. 

«Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα όσο ήταν ανοικτή η εστίαση με τους εξωτερικούς χώρους μόνο. Το μέγεθος της ζημιάς μεγαλώνει. Θα πρέπει τώρα να βρεθούν τρόποι να σταθεί η κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε. 

Έθιξε επίσης το θέμα ελέγχων με rapid test στην εστίαση και πώς θα λειτουργήσει με τη λήξη των περιορισμών. «Μας προβληματίζει η επαναλειτουργία και το μέτρο που έχει εξαγγελθεί με το rapid test. Δεν γνωρίζουμε πώς θα νομιμοποιούμαστε εμείς να το ελέγξουμε ή πως θα το κάνει Αστυνομία», ανέφερε. 

Επίσης, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το αν θα λειτουργήσουν οι περιορισμοί. «Δεν είμαστε σίγουροι αν τώρα θα επιφέρει τα αποτελέσματα. Την προηγούμενη φορά καταφέραμε να μηδενίσουμε τα κρούσματα, αλλά μετά κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ελπίζουμε να μην συμβει ξανά το ίδιο, και να ανοίξει ο τουρισμός και η εστίαση».

Το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε, ο ΠΑΣΙΚΑ θα επιχειρήσει να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους υπουργούς.

Δειτε Επισης

Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa
Check out Κίκη Χριστοδουλίδη από το «Ρόδον»-Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Ευρώπη απειλεί με δασμούς στην Boeing εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ
«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις