Φ. Λεβέντης: H ζημιά μεγαλώνει, αλλά δεν υπήρχε επιλογή

Θα επιβαρυνθούν περισσότερο οι επιχειρήσεις εστίασης, αναφέρει στο InbusinessNews o Γ.Γ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, εκφράζοντας την πρόθεσή του να επιδώξει συνάντηση με την κυβέρνηση. 

Κληθείς από το InbusinessNews να σχολιάσει το νέο κλείσιμο των χώρων εστιάσης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα για αναχαίτιση της πανδημίας, ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν υπάρχει άλλη επιλογή και επιβάλει η κυβέρνηση αυτό το πιο αυστηρό μέτρο. Θα έπρεπε να υπήρχε αυστηρότερος έλεγχος στα ήδη αυστηρά μέτρα για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο».  

Διαβάστε ακόμα

Σε καθεστώς lockdown το «επιχειρείν»- Κλείνουν ζωτικοί τομείς της οικονομίας

Χ. Αγκαστινιώτης: Σκληρά, αλλά αναγκαία τα μέτρα

Όπως υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, τo νέο lockdown θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προβεί σε αποζημειώσεις στις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις», ανέφερε. 

«Δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα όσο ήταν ανοικτή η εστίαση με τους εξωτερικούς χώρους μόνο. Το μέγεθος της ζημιάς μεγαλώνει. Θα πρέπει τώρα να βρεθούν τρόποι να σταθεί η κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε. 

Έθιξε επίσης το θέμα ελέγχων με rapid test στην εστίαση και πώς θα λειτουργήσει με τη λήξη των περιορισμών. «Μας προβληματίζει η επαναλειτουργία και το μέτρο που έχει εξαγγελθεί με το rapid test. Δεν γνωρίζουμε πώς θα νομιμοποιούμαστε εμείς να το ελέγξουμε ή πως θα το κάνει Αστυνομία», ανέφερε. 

Επίσης, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το αν θα λειτουργήσουν οι περιορισμοί. «Δεν είμαστε σίγουροι αν τώρα θα επιφέρει τα αποτελέσματα. Την προηγούμενη φορά καταφέραμε να μηδενίσουμε τα κρούσματα, αλλά μετά κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να αντιστραφεί η κατάσταση. Ελπίζουμε να μην συμβει ξανά το ίδιο, και να ανοίξει ο τουρισμός και η εστίαση».

Το επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε, ο ΠΑΣΙΚΑ θα επιχειρήσει να έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους υπουργούς.

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ