Εμβολιασμό των εργαζομένων ζητούν τα κέντρα αναψυχής

Την άμεση ένταξη των υπαλλήλων εστίασης σε προγράμματα εμβολιασμού ζητά ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου είπε πως πρέπει οι υπάλληλοι που εργάζονται στους χώρους εστίασης να εμβολιαστούν άμεσα, ούτως ώστε να αποκλειστεί και το τελευταίο ενδεχόμενο ότι οι χώροι εστίασης και το προσωπικό που εργάζεται σ’ αυτούς τους χώρους μεταφέρουν τον ιό στους θαμώνες και στους επισκέπτες. 

Επιπρόσθετα ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι αλλαγές των καιρικών συνθηκών θα ευνοήσουν την επαναλειτουργία των κέντρων εστίασης σε παγκύπρια κλίμακα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα με την αύξηση της επισκεψιμότητας. Ευελπιστούμε, είπε, ότι τις επόμενες ημέρες θα παρατηρηθεί μείωση των κρουσμάτων, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το τι θα γίνει τις μέρες του Πάσχα. Είναι ξεκάθαρο, συνέχισε, ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης δεν έχουν πολλές επιλογές επιβίωσης, αναφέροντας πως πρέπει να εξεταστεί πώς μπορούν να στηριχτούν για να επιβιώσουν ή τουλάχιστον με τα εγγυημένα δάνεια να μπορούν να πάρουν μια ανάσα, συμπλήρωσε.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχουν περισσότερες επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν, στα ορεινά οι θερμοκρασίες αλλάζουν, οπότε εκτίμησε θα λειτουργήσει και η ενδοχώρα.

Συνέστησε επίσης προσοχή προς τα μέλη της ΟΣΙΚΑ ώστε να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και να εφαρμόζουν κατά γράμμα το πρωτόκολλο υγείας για το καλό το δικό τους αλλά και των επισκεπτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector