Υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και ΣΤΕΚ

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν University of Central Lancashire Cyprus (UCLan Cyprus) και Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) με σκοπό τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η διάδοση τεχνογνωσίας, βέλτιστων πρακτικών, καθώς και έρευνας και καινοτομίας στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Ανακοίνωση του ΣΤΕΚ αναφέρει ότι «τα συμβαλλόμενα μέρη θα συμμετάσχουν σε αριθμό δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα διενέργεια ερευνών σε καίρια θέματα που άπτονται της βιομηχανίας του Τουρισμού και Φιλοξενίας».

Προσθέτει ότι «τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ερευνών αναμένεται να δώσουν χρήσιμη πληροφόρηση σε επαγγελματίες του κλάδου, κυβερνητικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ΣΤΕΚ και Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus συμφώνησαν επίσης, να υλοποιήσουν επιπρόσθετες δράσεις, όπως συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και φόρουμ σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, τοποθετήσεις/πρακτική εξάσκηση και εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών σε οργανισμούς/μέλη του ΣΤΕΚ, διαλέξεις εκπροσώπων του τομέα προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, έργα στον χώρο της βιομηχανίας του Τουρισμού και όχι μόνο».

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, το Mνημόνιο υπέγραψε ο CEO και Προέδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κ. Φλώρος Βωνιάτης, ενώ από πλευράς του ΣΤΕΚ, η Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κα Δήμητρα  Καραντώκη.

Ο κ. Βωνιάτης δήλωσε ότι η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τον ΣΤΕΚ «θα έχει θετικό αντίκτυπο σε πολλά επίπεδα σε μια χρονική περίοδος που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη για αρκετούς κλάδους της οικονομίας και δυστυχώς η βιομηχανία του Τουρισμού έχει βιώσει σχεδόν άμεσα τα παρελκόμενα της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι «ως Πανεπιστήμιο, μέσα από τη συνεργασία μας με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και να διαδώσουμε από τον δικό μας τομέα εξειδίκευσης βέλτιστες πρακτικές στήριξης του κλάδου».

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ, Χρυσαίμιλη Ψηλογένη, εξήγησε πως «η συνεργασία του Συνδέσμου με το Πανεπιστήμιο έχει ήδη περάσει σε πρακτικό επίπεδο αφού σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται μελέτη η οποία καταπιάνεται με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία».

«Θεωρούμε πως συνδυάζουμε ιδανικά το εμπειρικό βίωμα της κρίσης με την επιστημονική του μελέτη και είμαστε σίγουροι πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», είπε η κ. Ψηλογένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου