Powered by

Κέντρο κρουαζιέρας στη Μεσόγειο το Λιμάνι της Λεμεσού

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης συγκάλεσε την Τρίτη 13.4.2021 ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης ώστε να τεθούν οι βάσεις και ο προγραμματισμός για την υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών από κρουαζιέρες που διοργανώνουν μεγάλες εταιρείες της παγκόσμιας βιομηχανίας της κρουαζιέρας και συγκεκριμένα από τις Royal Caribbean, Celestyal Cruises, Carnival Group, κ.α.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού, της Αρχή Λιμένων, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP WORLD Limassol. 

Στόχος της σύσκεψης ήταν η συζήτηση τρόπων συνεργασίας όλων των αρμοδίων φορέων της πόλης για τον σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων που απαιτούνται για την υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών, τηρώντας παράλληλα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα κατά της πανδημίας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοργάνωση εκδηλώσεων υποδοχής, πολιτιστικών εκδηλώσεων σε σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, ξεναγήσεων και άλλα οργανωτικά θέματα.

Η έναρξη των κρουαζιέρων μέσω του λιμανιού της Λεμεσού τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται να έχει πολύπλευρα οφέλη για την τοπική οικονομία, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Η ανάπτυξη του τομέα αναμένεται επίσης να συμβάλει στην προσπάθεια για ομαλή έξοδο από την κρίση και σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία.

Δειτε Επισης

Το Azia Resort & Spa συνεργάζεται με τον διάσημο σεφ Simon Hulstone
Ταξίδια: Οι δέκα ανερχόμενοι προορισμοί για το 2025-Ανάμεσά τους ένα ελληνικό νησί(vid)
Χ. Παπαχαραλάμπους: Πώς η Κύπρος θα μετατραπεί σε ολόχρονο προορισμό και ο στόχος για τουρισμό από ΗΠΑ και Ινδία
Κ. Κουμής: Αξιοσημείωτες επιδόσεις στις ειδικές μορφές τουρισμού-«Κλειδί» για επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
Αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες της Hermes για επέκταση της συνδεσιμότητας της Κύπρου...Οι νέες αγορές-στόχοι
Αυξημένες οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο
Τα Coffeehouse παρουσιάζουν το νέο 100% Arabica Specialty Blend
Επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένο το Yianna Marie στον Πρωταρά
Ανοίγει ο εξωτερικός χώρος του La Petite Maison στο Parklane-Επίσημο opening με ένα μοναδικό πάρτι
Η ΕΤΑΠ επαναφέρει για το επόμενο δίμηνο τη δωρεάν εκδρομή στον Ακάμα