Έκκληση ΠΑΣΥΞΕ στη Βουλή για ψήφιση των κρατικών εγγυήσεων

Λύπη και απογοήτευση για την απόφαση της Βουλής να παραπέμψει στην επόμενη Βουλή το Νόμο Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε Επιχειρηματικά Δάνεια. εκφράζει και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ), επισημαίνοντας πως η ψήφιση του υπό αναφορά Νόμου θα παρέχει άμεσα ρευστότητα στις επιχειρήσεις που τόσο την έχουν ανάγκη μετά από ενάμιση χρόνο πλήρους απραξίας.

Όπως υπογραμμίζει ο ΠΑΣΥΞΕ, η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας, ενώ η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η ρευστότητα στερεύει, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ:

«Είναι με μεγάλη λύπη και απογοήτευση που ενημερωθήκαμε για την απόφαση της

Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών να παραπέμψει στην επόμενη Βουλή, το Νόμο Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε Επιχειρηματικά Δάνεια.

Ο ΠΑΣΥΞΕ θεωρεί ότι η ψήφιση του υπό αναφορά Νόμου θα παρέχει άμεσα ρευστότητα στις επιχειρήσεις που τόσο την έχουν ανάγκη μετά από ενάμιση χρόνο πλήρους απραξίας.

Η οικονομία του τόπου και ιδιαίτερα ο τουρισμός, δέχονται ήδη ισχυρές πιέσεις λόγω της πανδημίας, ενώ η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η ρευστότητα στερεύει, αυξάνοντας τον βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Συναφώς, έστω και την υστάτη, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, μακριά από προεκλογικές αντιπαραθέσεις, να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να λειτουργήσουν με διαδικασίες του κατεπείγοντος ώστε να προχωρήσουν στην προώθηση του Νόμου για ψήφιση από την ολομέλεια, πριν την διάλυση της Βουλής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ρευστότητας επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊου, προκειμένου να αποφύγουμε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην οικονομία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο και την κοινωνία».

 

Δειτε Επισης

Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»