Αισιοδοξία για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Ως ένα δύσκολο εγχείρημα, το οποίο ωστόσο το Υφυπουργείο δεν εγκαταλείπει, θεωρεί ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, τις διαδικασίες για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, εν αναμονή των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη δυνατότητα προσφοράς καλύτερων όρων στις εταιρείες, που δεν επέδειξαν ενδιαφέρον στον αρχικό διαγωνισμό.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Βασίλης Δημητριάδης εκτιμά πως σε περίπου ένα μήνα θα μπορεί να ανακοινώσει, είτε νέα επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, είτε ότι το εγχείρημα εγκαταλείπεται, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες.

Ωστόσο ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι θα δοθεί το πράσινο φως και πως, με τη συγγραφή ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου, που θα περιλαμβάνει πιο ευνοϊκούς όρους, θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον. 

«Είχα κάνει επαφές με περίπου 15 διαφορετικούς μεταφορείς και οι λόγοι που δεν επέδειξαν ενδιαφέρον καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν», είπε και πρόσθεσε πως, πέραν από την πανδημία, εντοπίστηκαν επί μέρους θέματα, όπως το γεγονός ότι επρόκειτο για τακτική γραμμή, κάτι που δέσμευε τα πλοία ολόχρονα.

Ο ίδιος μετέβη πριν τρεις εβδομάδες στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν καλύτεροι όροι, μεταξύ αυτών και η δημιουργία εποχικής (6-7 μήνες) αντί τακτικής γραμμής.

Αφού εξασφαλίσουμε αυτήν την ευελιξία, συνέχισε, θα μπούμε σε μια διαδικασία συγγραφής ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου, διαβουλευόμενοι ξανά με τους μεταφορείς, έτσι που σε όποια νέα απόπειρα επαναπροκήρυξης, να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον.

Υπέδειξε δε ότι, η οποιαδήποτε επαναπροκήρυξη, θα επιχειρηθεί εντός του έτους, ώστε η ακτοπλοϊκή σύνδεση να ξεκινήσει το 2022, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως, με τον τρόπο που εξελίχθηκε η πανδημία και τα υγειονομικά δεδομένα και πρωτόκολλα, θα ήταν δύσκολο να λειτουργούσε η γραμμή από φέτος.

Το Υφυπουργείο, τόνισε, θέλει η όλη διαδικασία να γίνει σωστά, με διαφάνεια και να μην είναι ένα «πυροτέχνημα», που θα λειτουργήσει μόνο στα χρόνια που θα υπάρχει η επιδότηση από το κράτος.

Αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, ο Βασίλης Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο του είναι αποφασισμένο να εργαστεί σκληρά ώστε να βρεθεί εκείνη η φόρμουλα που θα προσελκύσει τις εταιρείες, αλλά ταυτόχρονα θα αγκαλιαστεί και από τον κόσμο.

«Είναι δύσκολο στοίχημα αλλά δεν εγκαταλείπουμε και είμαι αισιόδοξος ότι, στη νέα προσπάθεια, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να πετύχει», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών